DestinationsTravel list

Reisbestemming: top 5 van 2016

Het jaar 2015 is nog niet voorbij, maar ik ben al wel weer aan het kijken naar tripjes voor in 2016. Als je scherpe ticketprijzen langs ziet komen, dan kun je niet snel genoeg boeken. Toch? Het is alleen nog de vraag naar welke plaatsen/landen je in 2016 moet reizen. Lonely Planet helpt ons een handje bij het kiezen van de volgende reisbestemming.

Landen

In de landen top 5 is slechts één plekje weggelegd voor een Europees land, namelijk voor Letland op nummer 5. Dit is ook direct het enige land uit de top 5 wat ik al bezocht heb.  De lijst is aangevuld met Palau, wat onderdeel uitmaakt van de regio Micronesia. Dit gebied heeft iets magisch en zal zonder twijfel de inspiratiebron zijn geweest voor een Disneyfilm.

Op nummer drie staan de Verenigde Staten. De vraag is hierbij wel een beetje welk deel van de Verenigde Staten nu het meest een bezoekje waard is. Het land is immers zó groot. Een land wat een stuk kleiner is, is Japan. Dit land staat op nummer twee en is voor mij stiekem wel een goede kanshebber voor een bezoekje komend jaar. Bij Japan denk ik meteen aan kersenbomen, geisha’s en sushi. En jij?

De grote nummer één van 2016 is Botswana volgens Lonely Planet. In Botswana kun je, volgens Lonely Planet, terecht voor één van de mooiste naturen ter wereld. Het is een geweldige bestemming voor safari’s. En je vindt hier meer olifanten dan in een ander land.

Landen top 5

  1. Botswana
  2. Japan
  3. Verenigde Staten
  4. Palau
  5. Letland

botswana-693440_960_720

Steden

De steden top 5 is iets meer Europees georiënteerd. Het zal je, vanwege de vele nieuwsberichten, ook vast niet zijn ontgaan dat Rotterdam volgens de Lonely Planet in de top vijf thuis hoort. Wel op een 5e plaats, maar Nederland staat er toch mooi tussen!

Voor de vierde plek mag je afreizen naar George Town in Maleisië. Deze stad is de multiculturele hoofdstad van het eiland Penang. In de stad kom je voornamelijk een koloniale bouwstijl tegen. De Engelsen hebben wat dat betreft de inrichting redelijk naar hun hand gezet. Misschien dat de stad juist daardoor wel als beste stad van Maleisië wordt gezien.

Op nummer drie staat de Ierse stad Dublin, waar ik komend weekend zelf naar toe ga. Ik bezoek de stad dus eigenlijk net iets te vroeg om haar als reisbestemming in 2016 af te kunnen strepen. Wat ik van de stad vond, zal ik je komende week laten weten. Verder staat op nummer twee de stad Quito, de hoofdstad van Ecuador. Deze stad heeft een prachtige ligging aan de voet van een berg. Ook het historische centrum ziet er interessant uit.

De enige echte nummer één van 2016 is Kotor, gelegen in Montenegro. Deze stad was voor mij volledig onbekend, maar het blijkt een kustplaats te zijn. Het is een stadje in mediterrane stijl waarbij duidelijk invloeden vanuit de Venetiaanse overheersing zichtbaar zijn.

Steden top 5

  1. Kotor in Montenegro
  2. Quito in Ecuador
  3. Dublin in Ierland
  4. George Town in Maleisië
  5. Rotterdam in Nederland

The author: Elsemieke

3 Comments

Leave a Reply