AsiaDestinations

Singapore: het land van de opmerkelijke regeltjes

Toen ik van de week op zoek was naar een leuk reisje naar Singapore, moest ik spontaan weer denken aan enkele regels die ze daar hanteren. Ze hebben daar een streng regime waarbij de boetes niet mis zijn. Enkele regeltjes, zoals het verbod op verkoop van kauwgom en kauwgom kauwen op straat, zijn in Westerse landen vaak wel bekend. Toch zijn er nog genoeg andere regels van kracht, waar je niet direct bij nadenkt.

1. In Singapore is een openbaar WIFI-netwerk aanwezig, wat voor zowel toeristen als inwoners beschikbaar is. Als je van dit netwerk gebruik wilt maken, dan moet je al je gegevens invoeren. We hebben het dan niet over een schuilnaam, maar echt je paspoortnummer en officiële naam. Het is namelijk niet de bedoeling dat je op ‘verkeerde’ websites kijkt. Doe je dat wel, dan kun je zo opgepakt worden.

2. Terwijl we in Nederland vrij vaak te maken hebben met vieze openbare toiletten, zul je deze niet in Singapore tegenkomen. Ja, wel openbare toiletten, maar absoluut geen vieze. Als je niet doorspoelt, dan kun je zo een boete naar je hoofd geslingerd krijgen. Deze boete komt omgerekend neer op een flinke 300 euro.

3. Hier in Amsterdam heb ik -foei!- geleerd om niet alleen over te steken als het licht op groen staat. Daarnaast maak ik, net als veel anderen, niet vaak gebruik van het zebrapad. In Singapore zul je, je dit snel afleveren. Oversteken mag namelijk alleen bij een zebrapad. Ook als je dit regeltje niet opvolgt, riskeer je een flinke boete.

4. In Nederland zijn we op het gebied van seksualiteit best gemakkelijk. Dat weet je zeker als je weet dat orale seks in Singapore illegaal is. Wil je toch orale seks en niet illegaal bezig zijn? Doe het dan tijdens het voorspel, dan is het namelijk toegestaan.

5. Terwijl vrouwen in veel landen minder rechten hebben dan de mannen, komen ze er in Singapore misschien wel gemakkelijk van af. Homoseksualiteit is namelijk voor mannen verboden, zij riskeren een celstraf van zo’n 10 jaar, maar homoseksualiteit is voor vrouwen wel toegestaan.


De gebruikte foto komt hier vandaan.

The author: Elsemieke

1 Comment

  • Wij zijn pas in Singapore geweest en ik was er zo nieuwsgierig naar, juist omdat het een Aziatisch land is met zo veel regels. Ik vond het geweldig; geen uitlaatgassen, schoon, vriendelijke mensen en veel te zien.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.