OverigPersoonlijk

Reiswensenlijstje voor 2016

Het is eigenlijk een traditie om aan het einde van het jaar terug te kijken. Wat heb ik nou afgelopen jaar gedaan? Wat had ik (niet) moeten doen? Was het een mooi jaar? Het zijn allemaal vragen die voorbijkomen. Ergens ben ik alleen niet zo van het terugkijken, maar juist van het vooruitkijken. 
Bij vooruitkijken hoort ergens ook een beetje dat je gaat kijken wat je komend jaar graag wilt doen. Dat doe ik in ieder geval wel met bestemmingen waar ik graag naar toe wil. Een aantal bestemmingen hoop ik komend jaar van mijn lijstje te kunnen strepen. Dit is mijn reiswensenlijstje voor 2016.

1. Vilnius
Volgens mij ben ik al anderhalf jaar aan het kijken naar vliegtickets. De prijzen zijn telkens te hoog, de vliegtijden zijn vervelend of ik heb eigenlijk geen tijd. Daardoor is het er tot nu toe telkens niet van gekomen om naar Vilnius te gaan. Afhankelijk van mijn studie ga ik misschien wel in maart naar de hoofdstad van Litouwen. Dit is trouwens ook de laatste Baltische staat die ik nog moet wegstrepen. Een extra stimulans om te gaan dacht ik zo.

2. Istanbul
Dit is ook zo’n bestemming die al lang op mijn lijstje staat, maar telkens trekken andere bestemmingen net iets meer mijn aandacht. Het gevolg? Ik ben nog steeds niet in Istanbul geweest. Wel in Turkije hoor, dat dan weer wel, maar nog niet in de prachtige hoofdstad.

Istanbul trekt vooral mijn aandacht door de ligging. Het is toch super tof dat je in Azië kunt staan, en dan aan de andere kant van dezelfde stad Europa ziet liggen. Of andersom. En dan kun je in dezelfde stad ook nog eens die mooie blauwe moskee bekijken, heerlijk baklava eten en door de bazaar struinen.

3. Israël 
EasyJet en Transavia hebben het zo veel gemakkelijker gemaakt om naar Israël te vliegen. Sinds afgelopen jaar bieden ze hele goedkope (lees retourtje voor €130) vluchten op Tel Aviv aan. Ik heb al wel minimaal 20x op het punt gestaan om tickets te boeken, maar telkens hield iets mij tegen. Telkens kwamen dezelfde vraag naar boven: “Is Israël wel veilig?”. De waarheid is dat je op dit moment nergens helemaal veilig bent, dus deze vraag mag mij echt niet meer tegenhouden. Ik zal niet roekeloos zijn hoor. Zo ben ik niet. Wel zal ik in dit geval wat minder nadenken en gewoon lekker naar Israël gaan. Ik droom al jaren van de klaagmuur, het uitgaansleven in Tel Aviv en de natuur in Masada (inclusief Dode Zee).

4. Brugge/Gent
België heeft, tijdens mijn eerste verblijf in Antwerpen, mijn hart een beetje ingenomen. De eerste keer in de Ardennen haatte ik, maar na mijn verblijf in Antwerpen kon België niet meer stuk. Ik ging naar Brussel, opnieuw naar de Ardennen en nog een keer naar Antwerpen. Maar nog nooit ben ik in de bekende plaatsjes Brugge en Gent geweest. Dat terwijl de steden zo dichtbij liggen: vanaf mijn huis rijd ik er in drie en half uur naar toe.

Er zijn geen dure vliegtickets nodig voor een verblijf in Brugge/Gent, alleen maar een leuk hotel. Deze bestemming(en) zijn daarom ideaal voor het moment dat we én niet veel geld (over) hebben én weinig tijd hebben.

1

Onverwachte keuzes
Natuurlijk wil ik niet alles van tevoren vastleggen. Zo twijfel ik nog heel erg over mijn zomervakantiebestemming. Gaan we naar Thailand, of misschien naar Brazilië, Zuid-Afrika of Maleisië? Net als veel anderen zal ik mijn beslissingen laten afhangen van de prijzen. Ik ben best gefixeerd op goedkoop reizen, dus misschien kies ik juist wel gewoon voor een weekendje weg naar de plek die op dat moment het goedkoopste is. Voor hetzelfde geld betekent dat een weekendje Malaga in plaats van Vilnius. Onverwachte keuzes maken het reizen leuk, net als onbekende bestemmingen.

The author: Elsemieke

3 Comments

  • Leuke lijst! Ik heb twee reisjes op de planning, in februari / maart ga ik vijf dagen naar mijn favoriete Europese stad: Boedapest! En in de zomer ga ik zes weken backpacken in Maleisië.

    Wij twijfelde voor februari ook heel erg tussen oa Istanbul, maar waren bang dat het eigenlijk helemaal niet zo’n hele mooie stad is (geen mooie kleine straatjes etc.). Geen idee waarom eigenlijk. En de hotels waren duurder, dus we kozen voor Boedapest.. Misschien volgende keer toch Istanbul?

    • Jij hebt ook al hele mooie vooruitzichten! Ik ga zelf in april naar Boedapest, dat tripje staat al drie (!) maanden gepland. Jij bent er, aan je berichtje te merken, al vaker geweest? Ik ben erg nieuwsgierig naar de stad.
      Wat betreft de kleine straatjes begrijp ik wel een beetje wat je bedoelt. Istanbul heeft daarentegen wel heel veel ander moois te bieden. Ook niet verkeerd. 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.