master
OverigPersoonlijk

Persoonlijk: Gestopt met mijn tweede master

Afgelopen zomer behaalde ik mijn master in Communicatie, beleid en management aan de Universiteit Utrecht. Op dat moment twijfelde ik geen moment en besloot ik verder te gaan met een tweede master. Was dit de juiste keuze, of had ik moeten gaan solliciteren?

Tweede master

Tegelijk met mijn master in Utrecht was ik ook begonnen aan de master New Media and Digital Culture in Amsterdam. Iedereen zei dat het gekkenwerk was, maar ik vond dat ik het aankon. Uiteindelijk merkte ik dat het niet lukte en besloot ik eerst de master in Utrecht af te ronden. Geen moment heb ik getwijfeld of ik mijn tweede master nog weer op moest pakken. Daarom zat ik, na het behalen van mijn eerste master, in september weer in de studiebanken. Het was tijd om mijn tweede master af te ronden.

We zijn inmiddels ruim twee maanden verder en de twijfels zijn toegeslagen. Heb ik de juiste keuze gemaakt? Ik weet het niet. In de zomervakantie heb ik een paar sollicitaties verstuurd. Gewoon, voor het geval dat. En steeds meer begon ik daar aan te denken. Had ik niet beter gewoon met dat traineeship kunnen beginnen, afgelopen september? Twijfels. Constante twijfels. Uiteindelijk waren mijn twijfels tijdens het eerste college van een nieuw vak weg. Dit is niet wat ik wil. Zo kort als ik het hier op schrijf, zo hard kwam die gedachte bij mij in mijn hoofd binnen.

Meningen vragen

Deze gedachte heb ik al een keer eerder gehad bij een studie. In 2011 begon ik met de bachelor Communicatiewetenschap en binnen twee maanden wist ik dat de combinatie Elsemieke en communicatiewetenschap niet ging werken. Abrupt heb ik toen besloten te stoppen en bij mijn ouders ben ik met de deur in huis gevallen. Nu, 6 jaar later, wil ik dat niet nogmaals. Ik ben daarom naar meningen gaan vragen. Wat zou jij doen? Wat is jouw mening? Van iedereen kreeg ik een antwoord met de strekking “het is jouw leven”. Dat is het natuurlijk ook, maar het voelt als falen om opnieuw te moeten stoppen. Vol goede moed ben ik er tegenaan gegaan, maar het werkt niet. Wat gaat dan wel werken?

Uiteindelijk heb ik er met mijn ouders over gesproken. Ik kreeg de vraag wat ik de komende tijd dan wél wil gaan doen. Deze vraag blijft ook steken in mijn hoofd nu. Natuurlijk. Het liefst pak ik mijn spullen en ga ik op reis. Doe ik wat ik het liefst doe. Alleen zit dat er op dit moment niet in. Een andere optie was nog een andere master volgen. Doordat je daarvoor instellingstarief (rond de 10.000 euro per jaar) moet betalen, is dit echter ook niet haalbaar.

Wat volgt?

De komende tijd ga ik bedenken wat ik wil: ‘een grote mensen baan’, of misschien een traineeship volgen. Er zijn nog zo veel twijfels en punten waar ik over na moet denken, maar ook overwegingen die ik moet maken. De komende tijd zal ik de stappen in dit proces met je delen in persoonlijke blogs. Ik zal delen hoe het solliciteren gaat en welke vorderingen ik maak. Of misschien juist wel welke tegenslagen ik tegenkom op de weg naar de toekomst.

 

 

The author: Elsemieke

10 Comments

  • Succes met je zoektocht, het is ook hartstikke lastig allemaal. Ik koos op mijn zestiende voor de zorg. Als ik nu zestien zou zijn zou ik een hele andere keuze hebben gemaakt. Dat van het reizen snap ik helemaal. Ik gin na mijn hbo studie een jaar werken en reizen in Australië. De tijd van mijn leven gehad en dat hier na nog twee keer 6 maanden gedaan ( toen nar Amerika). Ik hoop dat je vind wat je zoekt en uiteindelijk daar uitkomt waar je wilt zijn.

  • Soms betekent een stop op iets juist dat er weer ergens anders iets gestart kan worden, neem mezelf even als voorbeeld! Geen werk meer door zwangerschap = drama = uiteindelijk gaan bloggen wat ik al heel lang wilde. Als jij wilt reizen, zou ik dacht écht gaan doen! Alles is mogelijk, als je in jezelf gelooft. En er even voor werkt zodat je knaak’n op de bank hebt, haha.

  • Dat lijkt me pittig zeg. Maar als ik het zo lees is die tweede master in ieder geval helemaal niks.Dus dat is wel duidelijk. Dat is al heel wat. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Leave a Reply