Visited

Bezochte bestemmingen

In 2011 maakte ik voor het eerst een reis alleen nadat ik mijn examens had afgerond. Ik heb toen een reis vanaf Eindhoven via Madrid naar Marrakech gemaakt. Vervolgens heb ik in Marokko een rondreis van één week gemaakt. In dit prachtige land heeft het reisvirus mij te pakken gekregen. Daarna maakte ik in 2012 mijn eerste grote reis alleen: toen  ben ik naar Indonesië geweest. Na deze reis heb ik, vanwege mijn studie, minder kunnen reizen. Tot 2015. In 2015 kreeg ik namelijk de kans om een half jaar in Noorwegen te studeren. Deze kans heb ik natuurlijk met veel plezier gegrepen. Vanuit Bergen, de stad waar ik toen woonde, heb ik veel bestemmingen bezocht. Eigenlijk was ik meer op reis dan aan het studeren in Noorwegen.

Landen afstrepen

Sommige mensen maken er haast een wedstrijdje van om alle landen te bezoeken. Natuurlijk zou het gaat zijn om overal te zijn geweest, maar ik hecht ook veel waarde aan de kwaliteit van mijn reisjes. Voor één dag naar Gambia, om dan de volgende dag in Senegal te staan? Nee, dat is aan mij niet besteed. Het mooie aan reizen is namelijk dat je een nieuwe plek ontdekt en echt ziet. Om die reden ga ik ook regelmatig terug naar sommige plekken.

In totaal heb ik nu 40 landen bezocht. Het grootste gedeelte valt binnen Europa, maar ik ben dus ook in Amerika, Azië en Afrika geweest. Hieronder zie volgt een overzicht van bezochte bestemmingen.

Overzicht per jaar

2011: Berlijn, Rome, Vaticaanstad, Marokko, Turkije, Madrid, Londen, Istrië (Kroatië), Trier
2012: Indonesië, Kos, Parijs, Antwerpen, Parijs
2013: Albufeira, Tunesië, Wenen, Jupille-sur-Ourthe
2014: Parijs, Scheveningen, Ibiza, Barcelona, Tromsø
2015: Bergen (Noorwegen), Riga, Kopenhagen, Gdansk, Oslo, Stockholm, Tallinn, Helsinki, IJsland, Macedonië, Maastricht, Porto, Parijs, Dublin, Dubai
2016: Hesse, Boedapest, Kreta, Malta, Amerika (Boston en New York), Edinburgh
2017: Gambia, Fez, Gran Canaria, Moezel regio, Rome, Londen, Lissabon, Hannover
2018: Israël, Antwerpen, Japan, Marbella,…

Wereldkaart
bezocht2