Shoreditch, London
OverigPersoonlijk

Oktober in een notendop

Oktober is één van mijn favoriete maanden van het jaar. Met een beetje geluk hebben we prachtige herfstdagen en kunnen we genieten van de natuur, die honderden kleuren aanneemt. Tegelijkertijd is het voor mij een mooie maand, omdat ik in oktober jarig ben. Wat er deze maand allemaal gebeurde, deel ik in deze post.

Military

Een paar maanden van tevoren houd ik de zaterdag van de Military in Boekelo al in mijn agenda vrij. De Military is een enorm paardensportevenement dat meerdere dagen duurt. De dag waarop ik vrijwel altijd aanwezig ben is de zaterdag, de dag van de crosscountry. Tijdens de crosscountry gaan paarden over 25 hindernissen op een afstand van 6 km. Tussen de hindernissen zitten onder andere twee waterbakken. Hoewel ik ieder jaar weer bang ben voor ongelukken, vind ik het prachtig om te kijken hoe paarden de gekste sprongen nemen. Dit jaar was ik, door het enorm slechte weer en de dikke lagen modder, bang dat er iets fout zou gaan. Gelukkig was niets minder waar en was het weer een geslaagde crosscountry.

Londen

In oktober mocht natuurlijk geen reisje op mijn agenda ontbreken. Om de maand goed af te sluiten (en mijn verjaardag stiekem nog een beetje te vieren), verbleef ik het laatste weekend van oktober in Londen. Dit weekendje weg was het verjaardagscadeautje van mijn vriend. Hij heeft alles geregeld; van de parkeerplaats bij het vliegveld tot onze AirBnB accommodatie.

We verbleven in een hartstikke leuk appartement in de wijk Canary Wharf, dat bekend staat als financieel centrum. Het super moderne appartement (inclusief massagestoel!) was gevestigd in een voormalige hondenvoerfabriek. Een super unieke locatie dus. Vanuit deze locatie konden we prima met de metro naar de leukste plekjes in Londen. Ik was dan ook hartstikke blij met het appartement, maar daarover later meer.

Verjaardag

Zoals ik al zei is oktober de maand waarin ik jarig ben. Om iets preciezer te zijn ben ik op 12 oktober jarig en dit jaar werd in alweer 25. Een halve Sarah. Een kwart eeuw. Om heel eerlijk te zijn heb ik hier best tegenop gekeken. Verjaardagen zijn sowieso nooit helemaal ‘mijn ding’ geweest, maar 25… Oh boy, dat voelde ineens best oud. Gelukkig heb ik een hartstikke leuke, gezellige (kleinschalige) verjaardag gehad.

Op woensdagavond, de avond voordat ik jarig was, werd ik verrast door vrienden. Zij kwamen bij mij langs om traditiegetrouw een spandoek op te hangen. In Twente is dit een gebruik als één van je vrienden een halve Sarah of halve Abraham wordt. Gelukkig viel het spandoek mee. Het is toch altijd maar afwachten wat je vrienden voor je in petto hebben. Voor de grap kreeg ik wel een enorme opblaasbare halve Sarah voor de deur. Ik kon in ieder geval echt niet meer om mijn verjaardag heen.

Amsterdam Dance Event

Een laatste evenement waar ik steevast voor sta te trappelen is Amsterdam Dance Event. Ergens in juli kochten we kaartjes voor de avond Pleinvrees x Hungry Music & Colourizon. Het label Hungry Music is onder andere bekend door Worakls, de DJ die bekend staat als de Mozart van de elektronische muziek. Daarna kwam de aanschaf van kaartjes voor Audio Obscura x Spectrum met Joris Voorn en Kölscher. De laatste kaartjes hebben we uiteindelijk last minute verkocht en ingeruild voor Awakenings x Joris Voorn. Zowel tijdens Pleinvrees als Awakenings heb ik mij weer heerlijk vermaakt. Het is fantastisch om tot in de vroege uurtjes te dansen op de meest betoverende beats.

Wat waren voor jou dé toppunten van oktober?

 

The author: Elsemieke

9 Comments

Leave a Reply