DestinationsTravel list

Vier keer de mooiste Nederlandse hotels

Nederland kent tal van ‘aparte’ hotels, zoals de boomhutten die ik eerder al in een blogpost besprak. Nederland kent ook tal van prachtige vijf-sterren hotels die allemaal een overnachting waard zijn. Vandaag deel ik de vier Nederlandse vijf-sterren hotels waar ik wel een nachtje zou willen en kunnen slapen.

Kruisherenhotel – Maastricht

Ik vind het leuk om in een wat aparter hotel te overnachten. Zo sliep ik bijvoorbeeld al eens in een voormalige gevangenis in Almelo. Dit hotel is meer het tegenovergestelde van een gevangenis, want in het Kruisherenhotel slaap je in een klooster en voormalig Gotische kerk.

Bij het inrichten van het hotel is een heuse lichtkunstenaar betrokken geweest. Doordat er heel erg op details is gelet, zie je nog veel van de Gotische kerk terug. Er is daardoor een perfecte balans tussen modern design en, nou ja, oude cultuur gevonden. Ook in de kamers zie je deze balans terug. Fijn is wel dat je een modern Auping bed krijgt om op te slapen. Het bed is speciaal ontwerpen voor het hotel en heet ook het ‘Kruisheren’ bed.

003
Mainport Design Hotel – Rotterdam

Je vermoedt het door de naam waarschijnlijk al, maar dit hotel ligt aan de haven van Rotterdam. Bij een verblijf in dit hotel krijg je gratis toegang tot een heus ‘spa heaven’ en mag je ook fijn naar de wellnessclub. Toch zouden dat voor mij niet de redenen zijn om naar dit hotel te gaan, dat komt namelijk meer door de inrichting.

Het hotel heeft een hele moderne inrichting en de kamers zijn allemaal individueel ingericht met veel luxe details. Wat wel bij iedere kamer gelijk is, is dat je een XXL (!) bed en whirlpool krijgt. Daarnaast mag je de walk-in closet vergeten, want in dit hotel krijg je een fijne walk-in shower. Had ik je ook al verteld dat sommige kamers een privé spa en een Finse sauna bieden?

001 002

Hotel des Indes – Den Haag

Dit hotel is qua uitstraling echt het tegenovergestelde van de voorgaande hotels, maar dit is stiekem mijn favoriet. Ik ben verliefd op de luxe uitstraling, de overdaad aan goud en kroonluchters en de kitscherige bekleding op de trap. Het gebouw, waar het hotel huisvest, stamt nog uit 1858 en was de woning van de adviseur van koning Willem III. Door hier te verblijven, ga je vast het gevoel krijgen dat je zelf ook een koning(innetje) bent.

De kamers bieden niet veel meer dan de voorgaande hotels, maar als extra’s biedt het hotel wel een zwembad, sauna, fitnessruimte en solarium. Een fijn voordeel aan dit hotel is daarnaast dat het midden in Den Haag ligt. Vanuit hier kun je zo naar het Binnenhof of het Vredespaleis.

004 005

De l’Europe – Amsterdam

Vergeet Krasnapolsky in Amsterdam en kies voor De l’Europe. De locatie van dit hotel is perfect, want het is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Amstel. Een perfecte plaats om het Amsterdamse leven mee te krijgen. Doordat de buitenkant van het hotel zo mooi is, moest de binnenkant er natuurlijk ook gelikt uitzien. En dit is gelukt. Details zijn tot in de puntjes uitgewerkt; zo zijn badkamers met marmer betegeld en is alleen de beste kwaliteit interieur gebruikt.

Voor hen die een goedgevulde portemonnee (of iets te vieren) hebben zijn de suites in de ‘Dutch Masters Wing’ een aanrader. Niet omdat hier schilderijen van Nederlandse kunstenaars hangen, maar vanwege de mooie inrichting. Mocht je iets minder geld willen uitgeven, dan kun je ook prima verblijven in één van de andere kamers en lekker gebruik maken van de spa en het zwembad.

006 007

The author: Elsemieke

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.