AsiaDestinations

Mijn eerste keer: backpacken in foto’s 2

Een weekje geleden kwam het eerste deel van ‘Mijn eerste keer’ online, waarin ik je meenam naar Jakarta, Bandung, Pangandaran en Yogyakarta. Ik ben nog langer in Indonesië geweest en daarom neem ik je vandaag mee naar nog een stukje Yogyakarta en onder andere Madiun. Ik ging naar een land waar ik direct verliefd op werd. Dit kwam door de mooie maar ook uiterste lieve en vriendelijke mensen, de vrijheid van het alleen backpacken en al het natuurschoon. Zo nu en dan droom ik nog steeds over deze ervaring.

In totaal heb ik iets langer dan één week in Yogyakarta doorgebracht. Dit was puur omdat er zo ontzettend veel moois te zien valt in de omgeving. En eigenlijk wilde ik gewoon alles zien. Helaas is dit achteraf toch niet geluk, maar dat is weer een reden extra om terug te gaan, toch? Nu kijk ik vooral met veel genoegen terug naar mijn bezoekje aan de Borobudur. Daar deelde ik laatst ook al foto’s van, maar het is zo’n mooi iets dat ik graag nog wat foto’s deel.

DSC_2763 DSC_2774 DSC_2838Vanuit Yogyakarta heb ik de bus richting een klein plaatsje in de buurt genomen. Dit was nodig voor de bus die ik wilde pakken naar Madiun, een plaats waar ik een ruime maand zou verblijven. Het doel was om les te geven aan klassen in één van de weinige Christelijke scholen daar. De busreis was eigenlijk het begin van een hele mooie ervaring.

DSC_2890
DSC_2915 DSC_2926
In de omgeving van Madiun valt ontzettend veel te zien, terwijl het vooral berucht is geworden door de stichting van de Indonesische Communistische Partij. Ook maakte ik vanuit hier verschillende dagtrips naar onder andere Malang en Surabaya. Dit deed ik samen met de familie waar ik verbleef.

DSC_2930 DSC_2958De Chinese tempel in Madiun is echt een trekpleister an sich. De details zijn prachtig afgewerkt en het ziet er heel speciaal uit. Eigenlijk mocht je er geen foto’s maken, maar omdat ik zo’n vriendelijke Nederlandse was, mocht het voor deze keer toch. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Het gevolg was dat we als speciale gasten werden uitgenodigd bij de lion dances die de volgende dag plaats zouden vinden. Aan de ene kant was het ridicuul om drie jongens, die op elkaar staan, allemaal trucjes te zien doen. Aan de andere kant was het heel spannend, vooral op de punten dat het leek dat de leeuw bijna van de trap afviel.

DSC_2992 DSC_3000 DSC_3144 DSC_3169Vooral in Madiun heb ik geleerd hoe vriendelijke de Indonesische mensen zijn. Als dank voor alle gezelligheid heb ik, op de laatste avond van mijn verblijf, enkele leerkrachten en de familie uitgenodigd. Een typisch feestelement is in Indonesië karaoke en van mij werd natuurlijk verwacht dat ik meedeed.

The author: Elsemieke

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.