AsiaDestinations

Mijn eerste keer: backpacken in foto’s 1

Laatst beschreef ik al een keer de ervaringen die ik heb opgedaan toen ik voor het eerst alleen op reis ging. Een jaartje later ging ik voor het eerst alleen backpacken en maakte ik mijn eerste verre reis. Ik ging naar een land waar ik direct verliefd op werd. Dit kwam door de mooie maar ook uiterste lieve en vriendelijke mensen, de vrijheid van het alleen backpacken en al het natuurschoon. Zo nu en dan droom ik nog steeds over deze ervaring. Benieuwd waar ik naar toe ben geweest?

Je zult het waarschijnlijk maar al te goed aan mijn foto’s kunnen zien, maar ik ben voor het eerst wezen backpacken in Indonesië. Ik heb destijds, vanwege mijn leeftijd, maar al te vaak de vraag gekregen of ik het niet eng vond. Geen moment heb ik het gevoel gehad dat het eng was wat ik deed. Daarom kijk ik nu ook met zo veel plezier terug naar ‘mijn eerste keer’. Vandaag deel ik een deel van de foto’s met je die ik op Java heb gemaakt. Ik  ben in totaal iets langer dan drie maanden op reis geweest en daarvan heb ik ruim twee maanden op dit eiland doorgebracht, maar daar vertel ik je later meer over. Vandaag is het tijd om te kijken.

DSC_2376 DSC_2387 DSC_2389

Mijn reis begon met een vlucht met Emirates op Jakarta, met een overstap in Dubai. Ik ben eerder uit Jakarta vertrokken dan ik in eerste instantie verwachtte. Dit kwam door hele grote protesten waardoor de halve stad plat werd gelegd. Op dat moment heb ik besloten om met de trein naar Bandung te gaan. Hier ben ik naar onder andere een vulkaan geweest en heb ik kleine dorpjes bezocht.

DSC_2410 DSC_2521 DSC_2540 DSC_2545

Vanuit Bandung gaat er een bus naar een prachtig plaatsje aan de stad: Pangandaran. Je kunt vanuit hier een nationaal park bezoeken, genieten van het strand, maar ook naar de ‘Green Canyon’ gaan. Een stukje prachtige natuur.

DSC_2581 DSC_2593 DSC_2626 DSC_2640 DSC_2646 DSC_2654

Na Pangandaran vervolgde ik mijn reis naar Yogyakarta, de stad die door velen als cultureel centrum van Indonesië wordt gezien. Vanuit hier kun je naar de Borobudur en naar Prambanan reizen. Ook valt er in het centrum genoeg te doen en kun je nog echt Javaanse dansen aanschouwen in het paleis.

DSC_2701 DSC_2740 DSC_2749 DSC_2754 DSC_2762 DSC_2766

The author: Elsemieke

6 Comments

  • Ook bij mij ligt een reis naar Indonesië hoog op mijn verlanglijstje. Ik ben zelf half Indonesisch en zou daar ook graag willen rondreizen en familie bezoeken. Daarnaast moet ik oma’s laatste wens nog uit laten komen en dat is haar as uitstrooien bij het graf van haar broertje die ze in de oorlog toendertijd verloren is. Maar echt supermooie fotos en wat een mooie ervaring! 🙂

    • Wauw, wat een ontzettend mooie laatste wens van jouw oma. Mag ik vragen waar in Java het graf precies is? Je zult het er, mede doordat je half Indonesisch bent, vast leuk gaan hebben. Ik heb een half Indonesisch meisje leren kennen tijdens mijn reis en zij is zelfs met iemand getrouwd die ze daar destijds heeft leren kennen. 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.