OverigPersoonlijk

Living on a Plane wordt persoonlijk

Het is een tijdje rustig geweest op Living on a Plane, dat zul je vast gemerkt hebben. Ik vind het tijd om niet alleen reisblogs te gaan delen, maar ook persoonlijk te worden en mijn dagelijks leven met je te delen. Ik ben immers niet altijd op reis, al zou ik dat wel willen. Daarom vanaf nu ook persoonlijke blogposts! Lees je mee?

Wie ben ik eigenlijk?

Misschien weet je nog niet veel over mij behalve dat ik Elsemieke heet, 24 jaar ben, in Amsterdam studeer en in Oldenzaal (Overijssel) ben opgegroeid. Het is daarom tijd om Living on a Plane wat persoonlijker te maken en ook mijn dagelijks leven met jou te delen. Wat doe ik op dit moment (behalve reizen) in mijn dagelijks leven en waar ben ik het afgelopen half jaar zo druk mee geweest? Het antwoord op deze vraag is minder spectaculair dan ik zou willen, namelijk studeren en werken. Aangezien daar de komende tijd verandering in komt, zal ik je wel even een korte samenvatting van de afgelopen tijd geven.

Afgelopen half jaar ben ik bezig geweest met mijn scriptie voor de master Communicatie, Beleid en Management aan de Universiteit Utrecht. Ik heb onderzoek gedaan naar regulering van pornografie op het internet ter bescherming van kinderen onder de 18 jaar. Mijn scriptie is met een mooi cijfer afgerond en daarmee ben ik ook bij een volgend hoofdstuk terechtgekomen: mijn master aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben afgelopen jaar namelijk met twee masters tegelijk begonnen, wat achteraf veel te veel van het goede bleek. Wel heb ik besloten om beide masters af te ronden en daarom zal ik ook komend jaar weer studeren. Nu voor de master New Media and Digital Culture.

Buiten het studeren om heb ik gelukkig nog wel het één en ander kunnen doen. Zo ben ik eerder dit jaar naar Gambia geweest, heb ik een weekendje Marokko en omgeving Moezel meegepakt, verbleef ik een nachtje in Delft en kwam ik een week lang van alle studiestress bij op Gran Canaria. De blogposts over Marokko, omgeving Moezel en Delft houden jullie nog van mij tegoed, maar voor nu deel ik graag met je wat ik vorige maand heb gedaan.

De afgelopen maand

Tijdens een weekendje naar Landal Sonnenberg (omgeving Moezel) heb ik geprobeerd mijn hoogtevrees te overwinnen in het ‘kletterwald’. Vol goede moed begon ik aan het lage en middelmatige parcours. Hoewel ik toen nog kon lachen, hing ik 10 minuten later aan de kabel bij een hindernis en won mijn hoogtevrees van de lol die ik had. Met al mijn kracht heb ik mijzelf vanuit het midden van de hindernis naar de volgende boom getrokken. Achteraf heb ik geen spijt dat ik het gedaan heb, al zit ik nog steeds onder de blauwe plekken.

Naast het ‘Kletterwald’ heb ik bij de Moezel genoten van één van de beste producten uit deze omgeving: wijn. Droge wijn, zoete wijn, rode wijn, rosé, rode wijn: alles hebben we geprobeerd. Daarmee vergat ik ook bijna de blauwe plekken die ik heb opgelopen. Om de pijn nóg iets meer te verzachten heb ik zelfs taart met wijncrème gegeten. En ja, dat chocolaatje op de taart is inderdaad in de vorm van een tros druiven, alsof de taart an sich nog niet goed genoeg was. Ik zweer hierbij overigens ook direct eeuwige trouw aan de bedenker van deze geweldige lekkernij. Als je het zelf ook wilt uitproberen en je bent in Duitsland, dan raad ik je aan om even langs het stadje Bernkastel-Kues te gaan.

Toekomst

Afgelopen maand heb ik tevens weer leuke tripjes gepland. Eerder al plande ik een citytrip naar Lissabon met mijn moeder, maar nu zijn ook tickets naar Tel Aviv geboekt. Hoewel die trip pas in januari 2018 (!) gaat plaatsvinden, begint mijn hart sneller te kloppen bij de gedachte dat ik ein-de-lijk naar Israël ga. Ook ben ik op dit moment nog naar het kijken naar een bestemming in September. Cyprus maakt een goede kans als bestemming, al zijn er nog geen tickets geboekt. En last but not least zijn er op dit moment plannen om tijdens de kerstvakantie naar Los Angeles en San Francisco te gaan. Of dat door gaat laat ik je zo snel mogelijk weten in een tweewekelijkse persoonlijke update blogpost!

 

The author: Elsemieke

Leave a Reply