Pompi Rome
DestinationsEuropeHotspotsTips & Tricks

Lekker snacken in Rome

Iedere straathoek in Rome heeft wel een restaurantje waar je kunt genieten van de lekkerste Italiaanse gerechten. Het is heerlijk om de tijd te nemen voor een uitgebreide lunch of een goed diner. Heb je niet zo’n grote honger, of ben je toe aan een lekkere snack, dan kun je in Rome ook bij leuke zaakjes terecht. Dit zijn mijn favorieten.

1. Pompi

Je kunt mij niet voor veel dingen ’s nachts wakker maken, maar voor de tiramisu van Pompi sta ik met alle liefde binnen 5 seconde naast mijn bed. Bij Pompi weten ze wat lekker is en bieden ze allerlei lekkernijen zoals panna cotta, ijs en cannoli in hun vitrine aan. Hoewel dit er te lekker uitziet, moet je vooral één van de tiramisu’s bestellen. Je kunt kiezen voor de klassieke tiramisu of alternatieven zoals tiramisu met aardbei, met pistache of met banaan. Ik koos in eerste instantie voor tiramisu classico, die uiteraard overheerlijk was. Ondertussen nam ik een hapje van de variant met banaan en kwam ik de volgende dag terug voor de tiramisu met aardbei.  Het is maar goed dat ik niet in Rome woon, want dan kon je mij hier iedere dag vinden.

Leuk detail: Pompi is erop gericht dat je de tiramisu direct opeet. Daarom zit er een plastic wegwerplepeltje bij in het prachtige doosje.

Adres: Via della Croce, 82 / Via Cassia, 8 / Via Albalonga, 7

 

2. La casa del Suppli

Suppli zijn gefrituurde risottoballetjes (zeg gerust ballen) die meestal gevuld zijn met tomatensaus en mozarella. Er zijn varianten, zoals een suppli met kaas en geen tomatensaus, of de suppli met tomatensaus, mozarella en gehakt. De lekkerste varianten vind je bij La casa del Suppli, waar de Italianen met de benen uithangen. Dat was voor mij ook, behalve de lekkere geur die mij tegemoetkwam, direct de reden om dit kleine zaakje in te lopen. De geuren zijn een goed voorproefje van de heerlijke smaken die je tong zullen strelen. Suppli proberen? Doe dat dan hier.

Adres: Via S. Francesco a Ripa, 137

3. Il Gelato di San Crispino

Als je de drukte rondom de Trevifontein zat bent en graag een koude versnapering wilt, dan kun je naar Il gelato di San Crispino lopen. Een authentieke Italiaanse ijssalon die veel prijzen heeft gewonnen door het aanbod aan bijzondere smaken. Ik smolt van het ijs met meringue, wat achteraf ook nog eens dé specialiteit van deze ijssalon bleek te zijn. Hoewel het ijs aan de prijs is, vond ik het heerlijk en kon ik direct een beetje bijkomen in één van de rustige(re) straten rondom de Trevifontein.

Adres: Via della Panetteria, 42

4. Bar Monti

Bij snacks hoort drinken. Of andersom? Bij Bar Monti kun je in ieder geval beide vinden. Mijn persoonlijke voorkeur gaat hier uit naar de cassis spritz, waar ik echt heel blij van werd. Als je hier tussen 18.00 en 20.00 uur op het terras gaat zitten, dan kun je voor €3 een bordje met aperitivo bij je drankje krijgen. Het is een verrassing wat je krijgt en dat maakt het ook weer extra leuk. Zit je er niet tussen 18.00 en 20.00 uur, dan is er nog geen nood aan de man. Je krijgt standaard bij je drankje een bakje met chips. Misschien hou ik daarom wel zo van Italië.

Adres: Via Urbana, 93

The author: Elsemieke

10 Comments

Leave a Reply