DestinationsEurope

Kerstmarkt in Münster

Op drie kwartier rijden vanaf de Nederlandse grens ligt de knusse stad Münster. Münster is daardoor een ideale bestemming om een dagje een kerstmarkt te bezoeken. De kerstmarkt is wat kleinschaliger dan de kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf, maar daardoor zeker niet minder het bezoeken waard.


Kerstmarkt

Elk jaar gaan de lampjes van de verschillende kerstkraampjes op de maandag in de laatste week van november aan. Dit jaar begon de kerstmarkt dus op 23 november. De markt is vervolgens een volle maand open. Om precies te zijn kun je dit jaar tot en met 23 december in Münster terecht voor alle leuke kraampjes.

Het leuke aan Münster is dat er vijf verschillende markten zijn; de één is groter dan de ander, maar je kunt overal nog het leukste speelgoed, de lekkerste glühwein en de mooiste kerstaccessoires vinden. Kortweg is er voor ieder wat wils door de 300 verschillende kraampjes.

image (29) image (30)

Rathaus & Giebelhüüskesmarkt

De grootste en oudste kerstmarkt van de stad vind je bij het stadhuis, dichtbij de grote winkelstraten. De markt heeft een romantische uitstraling en is qua aanbod mijn favoriet. Je kunt hier heerlijke reibekuchen (aardappelpannenkoekjes), bratwurst en bloemkool in bierbeslag kopen. Als je genoeg hartige producten gehad hebt, kun je overstappen op de nootjes door die door de verkopers zelf gebrand/gesuikerd zijn. De geur van deze heerlijke nootjes komt je eigenlijk al tegemoet als je de kerstmarkt zoekt. Je kunt alles lekker opeten terwijl je bij de stalletjes naar sieraden en houtwerk kijkt.

Mijn tweede favoriete kerstmarkt in Münster is de Giebelhüüskesmarkt. Deze markt heeft een prachtige ligging aan de voet van de Überwasserkirche. Door de ligging heeft de markt een historische uitstraling, wat versterkt wordt door de verkoop van handgemaakte producten. Als je iets unieks zoekt, dan kun je hier goed terecht.

image (27) image (28)

Het centrum 

Dat de adventsperiode een speciale periode is, kun je in Münster aan alles merken. De straten zijn romantisch verlicht en alle winkels pakken uit mijn speciale verlichtingen en etalages. Je kunt in het centrum van de stad daarom ook goed terecht voor je (kerst)cadeautjes. De winkels hebben vanaf november de feestcollecties en het speciale kerstassortiment in de winkel liggen.

Als je alle kerstinkopen binnen hebt en de kerstmarkten hebt gezien, dan kun je goed naar binnen gaan bij één van de konditoreien. Vooral Café Kleimann en Konditorei Issel zijn in trek vanwege de goede gebakjes. Tijdens de kerstperiode kun je hier ook goed terecht voor lebkuchen met chocolade. Lebkuchen zijn een soort Duitse kerstkoekjes, die een beetje op gingerbread lijken. Ze zijn een echte must buy tijdens de kerstperiode. Ik heb zelf ook weer twee van deze koeken met mij mee naar huis genomen. Zo kon ik nog iets van de Duitse magische kerstsfeer met mij meenemen.

The author: Elsemieke

5 Comments

Leave a Reply