HotspotsTips & Tricks

Jameson Distillery in Dublin

Natuurlijk, Dublin is bekend door de pubs en de mooi getapte Guinness biertjes, maar je kunt Dublin natuurlijk niet verlaten zonder whiskey van Jameson gedronken te hebben. Of zonder dat je een rondleiding in de Jameson Distillery hebt gemaakt. Alleen, als je niet van whiskey houdt, moet je dan wel gaan?


Whiskey

In eten (door sausjes) vind ik Whiskey heerlijk. Ook als ik de fles opentrek en eraan ruik, dan vind ik whiskey fijn ruiken. Maar om heel eerlijk te zijn vind ik whiskey dus gewoon echt helemaal niet lekker. Ik heb het puur gedronken en door andere drankjes gegooid, maar ik krijg het gewoon niet weg. Het lijkt dan ook alles behalve logisch dat ik heb besloten om naar de Jameson Distillery in Dublin te gaan.

Guided tour

Toch heb ik, ondanks dat ik whiskey niet lekker vind, de tickets voor een rondleiding geboekt. Tijdens de rondleiding krijg je alles over het beroemde Jameson te horen en wordt je mee terug in de tijd genomen naar de oprichting van het bedrijf. Aan het einde van de rondleiding krijg je meer informatie over whiskey. Zo wordt er uitgelegd wat het verschil is tussen Scotch, Amerikaanse en Jameson Ierse whiskey. Om eerlijk te zijn weet ik bar weinig van whiskey en juist daardoor lijkt de rondleiding mij leuker.

Aan het einde van de rondleiding worden je smaakpapillen aan het werk gezet, want dan krijg je het een en ander voorgeschoteld. En, als je alles uiteindelijk netjes hebt opgedronken, krijg je een heus certificaat mee. Dat is toch heel wat voor iemand die niet van whiskey houdt.

Masterclass

Voor de iets ervarener whiskey-drinker bestaan er zelfs masterclasses. Stiekem is deze rondleiding vooral gericht op het proeven van verschillende varianten whiskey. Naar zeggen van Jameson zorgt deze rondleiding ervoor dat je na deze rondleiding echt de smaak van whiskey begrijpt. Leuk detail: je krijgt in dit geval een masterclass certificaat. Om in te lijsten.

Prijzen

Ik vind een bezoekje aan de Jameson Distillery echt een must do tijdens een bezoekje aan Dublin. Zeker als je bedenkt dat mijn hostel letterlijk naast het gebouw van Jameson ligt. En een fijn voordeel; de rondleidingen zijn niet eens extreem duur. Voor een volwassene betaal je €15, voor een student €12 en voor de masterclass €40. Voor die prijzen ben je ongeveer 50 minuten onder de pannen en veel informatie rijker.

The author: Elsemieke

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.