DestinationsEurope

3x inspiratie voor een zomervakantie in Europa

Voor een leuke zomervakantie is het absoluut niet noodzakelijk om een verre reis te maken, want Europa kent ook heel wat juweeltjes qua bestemmingen.  Hou je niet van lange vluchten, of heb je Europa nog niet echt ontdekt? Dan heb ik vandaag inspiratie voor jouw volgende vakantiebestemming. 

1. Noorwegen
Tijdens de vakantiebeurs was er grote vraag naar en interesse in reizen naar Noorwegen. En dat is meer dan terecht. Noorwegen is tijdens de zomer op zijn mooist en de perfecte bestemming voor trekkers en wandelaars. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige hike naar Trolltunga. Op deze plaats kun je in de winter niet komen, maar in de zomer is het er een drukte van jewelste. Niet gek met zo’n mooi uitzicht over de Hardangerfjord.

Noorwegen is geen land waar je op één camping of in één hotel moet blijven. Het is een land waar je doorheen moet reizen, wat je moet omarmen en liefhebben. Toegegeven: Noorwegen is niet het warmste land en niet ideaal als je van strandvakanties houdt, maar er is zo veel te doen en te zien dat je bijna vergeet dat je niet op het strand ligt. Als je bijvoorbeeld eind juni in Noorwegen bent, dan pak je de midzomernacht(feesten) mee.

Als je zo veel mogelijk van dit land wilt zien, dan raad ik je aan om per auto rond te reizen. Pak in je route zeker Lillehammer, Oslo, Bergen, de Geirangerfjord en de Hardangerfjord mee. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om op één van de grote(re) steden te vliegen en dan per trein verder te reizen. De trein is in Noorwegen comfortabel en punctueel.

1024px-View_of_trolltunga

2. Roemenië 
Dit is een land waar je niet veel over hoort en als je er iets over hoort, dan is het vaak negatief. Gelukkig hoeft een ervaring met Roemenië absoluut niet negatief te zijn. Het is namelijk een hartstikke mooi en interessant land. Met WizzAir kun je vrij goedkoop op de prachtigste steden vliegen, zoals op Sibiu, Cluj-Napoca en Timisoara. Boekarest zou ik zelf links laten liggen zodat je nog het echte, niet volledig verwesterde, Roemenië kunt ontdekken.

In plaats van met de auto naar Roemenië te gaan, kun je beter een auto ter plekke huren. Het scheelt je (heel) veel reistijd en de kosten die je voor een huurauto maakt, zijn maar iets hoger dan de kosten die je aan benzine hebt. Met de auto moet je vooral over de Transfagarasan rijden. Dit is een weg van 90 km, die dwars door het Fagarasgebergte slingert. Deze weg is, volgens Top Gear, absoluut het berijden waard. Het zou één van de mooiste wegen ter wereld moeten zijn.

Sibiuphoto

3. Sardinië
Sardinië is Italië, alleen dan helemaal anders. Sardijnen zien hun Sardinië niet als Italië, maar dit eiland is toch een ideale bestemming als je gek bent op Italië en het wat minder vindt om op een camping tussen duizend andere Nederlanders te staan. In Sardinië zie je een afwisseling tussen de mooiste stranden en ruige bergen. Het is eigenlijk een klein paradijsje waar je ook nog eens flink cultuur kunt snuiven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eeuwenoude graftombe of overblijfselen van nog oudere kastelen.

Ook bij deze bestemming raad ik je aan om lekker een autootje te huren. Zo kun je zowel genieten van de levendige kustplaatsjes als van de dorpjes meer landinwaarts, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Om alles te bekijken, kun je prima op  Alghero of Cagliari vliegen. Beide steden zijn ook direct heel leuk om te bezoeken. In Alghero kom je bijvoorbeeld Spaanse invloeden tegen, terwijl je in Cagliari kunt genieten van Toscaanse invloeden. Een andere topper is Bosa, wat een kleurrijk en historisch gezien interessant plaatsje is.
Bosa_lungo_Temo

Ook buiten de zomervakantie…
Mocht je stiekem al wel een bestemming voor de zomervakantie hebben uitgekozen, dan is er gelukkig nog geen man over boord. Je kunt Roemenië prima in het voor- en najaar bezoeken. Als Noorwegen je interesse heeft gewekt, dan is het najaar ook een goede optie. Bij Noorwegen kun je er overigens ook prima voor kiezen om de winter te gaan en dan opzoek te gaan naar het noorderlicht. Sardinië is daarentegen een ideale bestemming voor ieder seizoen.

The author: Elsemieke

2 Comments

Leave a Reply