Kerst Edinburgh
DestinationsEurope

In hogere kerstsferen komen in Edinburgh

De koude hoofdstad van Schotland is Edinburgh. Het is een prachtige stad waar de geschiedenis van Schotland verweven is met het moderne leven. De mooiste bezienswaardigheden vind je binnen en buiten de stad waardoor het sowieso een mooie bestemming voor een stedentrip is. Wil je Edinburgh nog net een beetje mooier zien en zelf in de kerstsferen raken? Bezoek Edinburgh dan in december.

Edinburgh

Edinburgh is ontstaan als een fort op het vulkanische castle rock, maar is nu, duizenden jaren later een redelijk grote stad. Het is echter wel een stad waar je tekenen van een groot dorp bespeurt. Het is er niet massaal en bovenal erg knus.

Het kasteel van Edinburgh, dat op castle rock gebouwd is, is een bekend plaatje als je op Edinburgh googled. Dit geldt ook voor het uitzicht vanaf Calton Hill over de stad. Behalve het adembenemende uitzicht vanaf Calton Hill ga je ook naar deze locatie voor een kopie van het Atheense parthenon én het nationaal Schots monument. Er valt dus genoeg te zien en te doen.

Kerstmarkten

In heel het Verenigd Koninkrijk wordt kerstmis volop gevierd met onder andere kerstmarkten. De Schotse hoofdstad heeft daarom niet geheel onverwachts meerdere kerstmarkten die je kunt bezoeken. De grootste kerstmarkt is ‘Santa Island’ op het St. Andrew Square en Princess st. Gardens. Het schijnt dat deze kerstmarkt ieder jaar zeker 2 miljoen bezoekers trekt.

Wat wel erg verrassend is, is het grote aanbod aan Duitse producten op de kerstmarkten. Braadworsten, Reibeküchen en Duits bier zijn geen uitzondering binnen het aanbod. Genoeg van het Duitse aanbod? Voor lokale producten van de Schotse boeren kun je speciaal op zaterdag op de boeren kerstmarkt terecht.

Street of Light

Wat verder de aandacht trekt is de lichtshow tijdens ‘Street of Light’ op West George Street. Met ruim 60.000 lampjes wordt er een show op basis van muziek neergezet. Er wordt een verhaal verteld dat de kijker elke seconde boeit. Leuk aan de show is dat het zowel voor jong als oud fascinerend is.

Na de show van enkele minuten kun je doorlopen naar de kerstmarkt op George street. Het is niet onverstandig om hier een warm drankje te kopen en weer op te warmen na de lichtshow. Ik stond tijdens de lichtshow namelijk lichtelijk te bevriezen en kon niet wachten op iets warms.

Light Night

De periode voor kerst is in Edinburgh volgepland met de leukste activiteiten. Zo ook rond het begin van de advent. Voorafgaand aan de advent wordt de hele stad volgehangen met lampjes en specifiek tijdens Light Night gaan al deze lampjes voor het eerst aan. Om het af te sluiten is er om 5 uur een vuurwerkshow. Wil je Light Night dit jaar meemaken? Dan moet je op 19 november in Edinburgh zijn.

 

The author: Elsemieke

18 Comments

Leave a Reply