gran canaria
AfricaDestinationsEurope

Gran Canaria: Met een huurauto op pad

Gran Canaria is door het gunstige klimaat zowel in de zomer als in de winter in trek bij toeristen. Het hele jaar door kun je genieten van een goed glas sangria in de zon, terwijl je met je voeten in het zeewater zit. Dit eiland is ideaal voor strandmensen. Toch kun je er ook goed op pad met een huurauto.

Gran Canaria

Gran Canaria is het derde grootste eiland van de Canarische eilanden. Deze eilandengroep ligt ter hoogte van de Sahara in Marokko en maakt onderdeel uit van het Spaanse rijk. Een stukje Europa in Afrika, zou je dus kunnen zeggen. Doordat het eiland onderdeel uitmaakt van Spanje kom je als vakantieganger gemakkelijk weg met de euro en de vele mensen die Engels praten.

Tijdens het boeken van mijn vakantie naar Gran Canaria heb ik vooraf gekeken wat er te doen valt. Een vakantie waarbij ik hele dagen aan het strand lig is namelijk niet aan mij besteed. Al gauw werd de beslissing genomen om op het eiland zelf een auto te gaan huren. Doordat de bestemmingen vooraf waren uitgestippeld, konden we in de ochtend mooi op tijd op pad in onze mooie Fiat Panda.

Aloë vera en vulkaan

Het beginpunt van de tocht was Playa del Ingles. Vanuit het zuiden van het eiland zijn we aan de oostkant het binnenland ingereden om naar een familiebedrijf met Aloë Vera plantages te gaan. Je krijgt er een gratis rondleiding van ongeveer 5 minuten, waarna je nog een half uur uitleg over de verschillende producten krijgt. De informatie over het plantje is leerzaam. Toch raad ik het niet aan om hier naar toe te gaan als je niet van plan bent producten te kopen. De medewerkers laten je namelijk niet heel gemakkelijk weg gaan.

Na de Aloë Vera plantage mocht de Fiat Panda de smallere wegen op en reden we richting Caldera de Bandama. Dit is de krater van een oude vulkaan. De krater heeft een doorsnee van ruim 800 meter en is 200 meter diep. Het beste uitzicht op deze krater schijn je vanaf de gelijknamige golfclub te hebben. Helaas is dat alleen weggelegd voor de golfers onder ons.

Teror

Vanuit de krater zijn we verder het binnenland ingetrokken, richting het stadje Teror. Het stadje is een pelgrimsoord doordat, volgens overleveringen, de Heilige Maagd Maria is verschenen in de takken van een pijnboom op het plein. De boom vind je er niet meer, maar er staat inmiddels wel een grote Basiliek. Hier vind je een beeld van bevindt zich een beeld Maria uit 1481. Dit beeld wordt ieder jaar op 8 september door bedevaartgangers bezocht.

Als je iets minder met het geloof hebt, dan is Teror nog steeds een prachtbestemming. Het is een kleine stad met mooie gebouwen. Het leuke hier is dat de huizen nog traditionele Canarische houten balkons hebben. Door de prachtige huizen was Teror voor mij dan ook de leukste stad van Gran Canaria.

Roque Nublo

De laatste stop van de rondrit over Gran Canaria was Roque Nublo. Vanuit Teror rij je hiervoor kilometers lang over kronkelwegen omhoog en omlaag. Al snel komt de bekende Roque Nublo in beeld en toch duurt het nog een eeuwigheid voordat je er echt bij in de buurt komt. Niet zo gek, want de 80 meter hoge rots torent in het binnenland boven alles uit. Na een flinke tocht met de auto mag je, je benen nog even 30 minuten aan het werk zetten terwijl je rustig omhoog klimt naar het symbool van Gran Canaria.

Wij kwamen hier aan het einde van de middag aan waardoor het erg warm was. Houd er dan ook rekening mee dat het best kan zijn dat je bij 35 graden een inspanning moet gaan leveren en zorg voor voldoende water. Vergeet ook absoluut je camera niet, want je hebt vanuit verschillende punten prachtig uitzicht over Gran Canaria. Met een beetje geluk, en helder weer, kun je trouwens ook Tenerife zien liggen. Met deze laatste stop hebben we een prima dagtocht over Gran Canaria afgesloten.

The author: Elsemieke

11 Comments

Leave a Reply