Low budgetTips & Tricks

Goedkoop vliegen naar Noord-Amerika

Soms zie je op social media wel eens acties van luchtvaartmaatschappijen voorbijkomen. Ze bieden dan een enkele reis naar ‘een ver land’ voor slechts 250 euro aan. Dat enige ticket met die prijs is dan vaak al binnen enkele uren uitverkocht. Dag aanbieding. Toch kun je naar sommige landen echt goedkoop vliegen. Zo vlieg ik in augustus met een rechtstreekse vlucht naar Boston. De schade? 260 euro voor een retourtje!

Hoe vind je zo’n ticket?
De vraag is natuurlijk hoe je het voor elkaar krijgt om een ticket voor zo’n mooie prijs te scoren. Voor mij zijn ‘zoeken’ en ‘geduld’ de sleutelwoorden. Dagelijks even op Skyscanner kijken loont zich. Daarnaast is het een aanrader om te zoeken naar vluchten vanuit Duitsland. Vooral vanaf Keulen-Bonn kun je tegenwoordig voor leuke prijsjes vliegen. Zo vloog ik in December vanaf Keulen-Bonn met een rechtstreekse vlucht naar Dubai. De kosten daarvoor waren een kleine 3oo euro. Eerder vloog ik vanaf ditzelfde vliegveld al naar Porto.

Welke maatschappij?
De vlucht zal, net als onze vlucht naar Dubai, uitgevoerd worden door EuroWings. EuroWings maakt deel uit van Lufthansa en is een low-cost luchtvaartmaatschappij. De maatschappij heeft een deel van de routes van GermanWings overgenomen en houdt er een nauwe samenwerking met deze partij op na. Voor de verre afstandsvluchten is de uitvoerder SunExpress Deutschland.

Mijn eigen ervaring is zeer positief met EuroWings. In december vlogen we met een vliegtuig van Arke Nederland, met Nederlanse bemanning, naar Dubai. Ik ben dan ook benieuwd of de vluchten naar Boston wel met een EuroWings vliegtuig uitgevoerd zullen worden.

Eurowings_A320-200_(D-AIZS)_arrives_London_Heathrow_15Sep2015_arp

De boekingsperiode
Speciaal voor jullie ben ik eens gaan kijken naar andere maanden waarin EuroWings naar Boston vliegt. Binnen de periode van juni tot en met oktober kun je vluchten vinden die 260 euro (retour!) kosten. Deze tickets zijn oprecht heel goedkoop.

Als je geen trek hebt om midden in de zomervakantie naar Noord-Amerika te gaan, dan kun je dus prima net voor of na de vakantie boeken. Ter vergelijking: een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Boston kost in september 676 euro. Dat bedrag is nog hoger dan de prijs die ik voor mijn vlucht plus verblijfplaatsen heb betaald.

Door naar New York
Wat ik persoonlijk heel erg leuk vind is dat Boston op vier en half uur rijden afstand van New York ligt. Wat ik ook erg leuk vind is dat een busrit (enkele) reis van Boston naar New York slechts 15 euro kost. Vanuit Boston kun je dus heel goed doorreizen naar de Big Apple. Drie keer raden waar wij, na een verblijf van drie dagen in Boston, naar toe reizen…

The author: Elsemieke

3 Comments

  • Hoi Elsemieke,

    Jouw verhaal is bijna hetzelfde als het mijne! Toen ik deze prijzen vanaf Keulen naar Boston zag, kon ik het eerst bijna niet geloven! Wij vliegen met zijn vijven in de zomervakantie dus de besparing loopt echt in de duizenden euro’s. Dat maakt een rondreis door het noordoosten van de USA prijstechnisch wel heel interessant. Wij hadden in februari ook al een goede ervaring met Eurowings/Lufthansa/Arke naar Dubai.
    Alle verre bestemmingen die Eurowings nu aanbiedt, adviseer ik ook geregeld aan mijn klanten voor wie ik reisvoorstellen op maat maak die ook nog eens aanzienlijke besparingen opleveren, ze zijn altijd blij verrast als je met dit soort prijzen aankomt!

    Veell plezier in augustus in Boston en New York, geniet ervan

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.