ReviewsTips & Tricks

Gevonden: Zoektocht naar een handbagagekoffer

Vorige week schreef ik al dat ik opzoek was naar een nieuwe handbagagekoffer, omdat ik altijd het koffertje van mijn moeder leen. Ik heb toen vijf verschillende koffers besteld en geen enkele voldeed eigenlijk helemaal aan mijn eisen. Het gevolg was dat mijn zoektocht helaas nog niet was afgerond. Dat is nu gelukkig wel het geval, want ik heb eindelijk een fijne nieuwe handbagagekoffer gekocht!


Informatie

Het zal je, na mijn vorige blogpost, waarschijnlijk niet verbazen, maar ik heb voor een American Tourister koffer gekozen. Ik heb gemerkt dat de koffers van Samsonite echt het geld waard zijn en de American Tourister koffers worden ook door Samsonite geproduceerd. Je zit dan alleen net een prijsklasse lager. En dat vind ik belangrijk, want ik wil een goede koffer voor een fatsoenlijke prijs.

In eerst instantie wilde ik een koffer van minder dan €100 kopen. Door mijn testjes kwam ik er wel achter dat je bij koffers gewoon wat meer geld neer moet leggen als je echt een stevige versie wilt hebben. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een koffer van €125. Ik wilde deze koffer eigenlijk niet kopen en misschien zelfs voor mijn verjaardag vragen, want het was me toch net iets te duur. Mijn verjaardag is toch al in oktober, dus ik wilde nog best even wachten. Maar toen zag ik ineens een actie bij de V&D waarbij je 50% van de aankoopprijs van een handbagagekoffer met Airmiles mocht betalen. Drie keer raden wie haar ouders lief aan heeft gekeken zodat ze met Airmiles mocht bestellen…

001

Lightway

Mijn nieuwe koffer komt uit de lightway serie van American Tourister en weegt bij een formaat van 55x35x20cm slechts 1,5 (!) kg. De koffers die ik eerder bestelde wogen minimaal 2,4 kg, dus dat scheelt behoorlijk. Daarnaast heb ik nu dus een koffer gevonden die wel 35 cm breed is zodat hij mooi met elke maatschappij met mij mee aan boord mag. Naast het verrassende gewicht en het perfecte formaat is er aan de binnenkant van de koffer ook nog voldoende ruimte voor kleding, want de inhoud is 39,5 liter. En als blijkt dat je toch net iets te weinig ruimte hebt, dan kun je de koffer ruimer maken door middel van een extra rits.

Een extra pluspuntje voor deze koffer is het aantal wieltjes, want er zitten er vier onder. Ik wilde dit ook het liefst, maar het prijsverschil met een koffer met twee wieltjes was voor mij in eerste instantie te groot. Van deze koffer is ook een variant met twee wieltjes, maar daarbij kon ik geen Airmiles inwisselen. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

004

Ook de trekstang van de koffer is erg stevig. Ik heb absoluut niet het gevoel dat deze op korte termijn nog wel eens stuk zou kunnen gaan. Maar dat geldt eigenlijk voor de hele koffer; de ritsen zijn stevig, het materiaal (100% nylon) is sterk en alles is netjes afgewerkt. Het enige minpuntje wat ik mij kan bedenken is dat er geen slotje op de koffer zit zoals bij veel Samsonite koffers het geval is. Aan de andere kant heb ik nog nooit een slotje bij mijn handbagage gebruikt, dus echt missen zal ik het niet.

Tevreden

Het bedrijf waar ik in eerste instantie de koffers bestelde zal wel balen van al die koffers die ik geretourneerd heb, maar wat ben ik blij dat ik niet direct één van die koffers heb gehouden. Door het inleveren van de Airmiles, die wij normaal toch vergeten te verzilveren, heb ik nu €62,50 voor een geweldige koffer betaald. Een prima oogst, al zeg ik het zelf.

003

The author: Elsemieke

5 Comments

Leave a Reply