OverigPersoonlijk

Ik ga op reis en ik neem mee…

Als ik op reis ga, dan heb ik steevast een aantal producten in mijn handbagagekoffer zitten. Het zijn eigenlijk essentials waar ik absoluut niet zonder kan. Vergeet ik dan toch een keer om één van die producten in te pakken, dan ga ik op de plaats van bestemming direct opzoek naar een vervanger. Ben je benieuwd wat er altijd met mij mag?

Fotografie
Die keer dat ik de batterij van mijn camera was vergeten, was ik echt ontroostbaar. Ik ben iedere elektronica winkel binnengelopen met de vraag of ze daar misschien een batterij voor mijn camera verkochten. Helaas bleek dat Portugal niet zulke beste banden met Canon had en dat die batterij over een week of drie/vier geleverd kon worden. Uit nood heb ik toen foto’s met een telefoon gemaakt, maar het is verre van ideaal. Daarom heb ik mij ook aangeleerd om nu als eerste mijn camera mét batterij en oplader in te pakken.

Reisbewijs
Heel belangrijk zijn natuurlijk je paspoort (of ID-kaart), tickets en reserveringen van je hotel. Dit pak ik altijd als laatste in, omdat ik dan zeker weet dat het mee komt. Ik ben namelijk een redelijk warhoofd. Als ik de tickets veel eerder in pak, dan ben ik ’s avonds alweer vergeten dat ik ze überhaupt in handen heb gehad. Bij mijn koffer heb ik trouwens het geluk dat er aan de voorzijde een extra vakje aanwezig is. Dit vakje is speciaal voor je reisbescheiden én paspoort!

Image and video hosting by TinyPic

Verzorgingsproducten 
Ik kan er ontzettend omheen draaien, maar ik neem altijd make-up mee. Geen tassen vol hoor. Zo ben ik dan ook weer niet. Wel neem ik standaard het volgende mee: mini mascara, eyeliner, concealer, poeder en een wenkbrauwpotlood. Met deze producten heb ik binnen no time een verzorgde look. Met no time bedoel ik dan ook echt binnen maximaal 5 minuten.

Verder zit er standaard een kleine deodorant, tandpasta, dagcrème, een flesje shampoo en een flesje crèmespoeling in mijn koffer. Dagcrème haal ik uit mijn grote pot en stop ik in een klein doorzichtig potje. Aanvullend neem ik een pakje met ‘gezichtsdoekjes’ mee. Tijdens een paar dagen weg heb ik geen zin in dat geknoei met reinigingsproducten en wattenschijfjes. Als laatste zorg ik er altijd voor dat ik lenzenvloeistof, een lenzenbakje en een tandenborstel in mijn koffer heb zitten.

Extra schoenen
Ik neem altijd twee paar schoenen mee. Dat is niet omdat ik mijn outfits altijd matchend met mijn schoenen wil hebben hoor, maar puur vanuit praktische overwegingen. Ik heb namelijk relatief vaak last van mijn voeten na een dag lopen. Als ik de volgende dag dezelfde schoenen aantrek, dan heb ik binnen een uur weer last. Trek ik andere schoenen aan, dan merk ik het pas aan het einde van de dag weer.

Ook is het handig om een extra paar schoenen mee te nemen als je geen waterdichte schoenen hebt en het wel heel hard gaat regenen. Dan heb je in ieder geval altijd droge schoenen, waar je voeten je dankbaar voor zullen zijn. Ik zorg er overigens altijd voor dat ik makkelijk schoeisel meeneem. In mijn koffer zul je dus geen hoge hakken aantreffen.

Tasje(s)
Om overdag niet met een enorme cameratas te hoeven zeulen, neem ik mijn kleine, blauwe tasje mee. In deze tas past mijn camera plus een klein portemonneetje en een paspoort. Veel meer heb ik overdag niet nodig, dus dit is perfect.

Verder neem ik een plastic tas mee voor gebruikte kleding zoals sokken. Zo komt het vuile spul niet tussen de kleren die ik nog wil dragen. Daarnaast kan ik de plastic tas na mijn trip zo op de kop boven de wasmand houden. Hoef ik dat ook niet meer uit te zoeken.

Volle koffer
Door mijn lijst zou je bijna gaan denken dat mijn koffer altijd stampvol zit. Zeker als je, je bedenkt dat er nog kleren bij in moeten. Toch is dat nooit het geval en heb ik altijd ruimte over. Wat neem jij altijd mee in jouw handbagagekoffer?

The author: Elsemieke

2 Comments

  • De dingen die je opnoemt zijn ook allemaal niet zo groot, en het zijn ook wel echt de essentials vind ik. Identiteitsbewijzen en tickets lijken me ook wel cruciaal 😛 maar extra schoenen zijn ook altijd handig!

    • Met alleen mijn camera is mijn halve koffer altijd al vol. Daarom probeer ik de rest zo compact mogelijk te houden. Het heeft geen nut om vijf make-up kwasten mee te nemen bijvoorbeeld. Dus vandaar inderdaad niet super veel groots. 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.