DestinationsEuropeTravel list

Dublin in 10 foto’s

Na een (korte) reis kan ik altijd goed nagenieten door de foto’s nog eens terug te kijken. Vandaag ben ik teruggekomen uit Dublin. De fijne Ierse sfeer wilde ik graag nog iets langer in mijn hart bewaren. Hoe kan dat nu beter dan de foto’s te delen? Daarom vandaag 10 foto’s van het relaxte Dublin.

001

Ieren vieren kerst. En hoe. Je loopt voor gek als je geen kersttrui aan hebt en je rijdt voor gek rond als je geen hertengewei aan je auto hebt gevestigd. Hoe kan het dan ook anders dan dat de straten prachtig verlicht zijn. Vergeet Londen en ga lekker met kerst naar Dublin.

002

De St. Patrick’s kathedraal heeft prachtige glas in lood ramen, maar toont ook een stukje Ierse geschiedenis. Het is een knusse kerk en het tegenovergestelde van de Christ Church, waar ik stiekem een beetje de rillingen van kreeg.

003 004

De Christ Church heeft ook mooie glans in lood ramen, maar de kerk straalt kilte uit. In de kerkers kun je terecht voor een gemummificeerde kat en rat. Niet gaan kijken als je nog moet eten.

005

Ik verbleef aan de achterzijde van de vroegere Jameson fabriek, waar nu geen whisky meer gedestilleerd wordt. Jameson is nog wel open voor de populaire rondleiding, maar verwacht geen whisky door de pijpen te zien vloeien.

006

Beter kan het niet: in een lokale pub tussen de locals een vers getapte pint Guinness drinken. De locals keken wel een beetje vreemd op toen ze zagen dat er toeristen binnen kwamen. Heel wat anders dan in Temple Bar, waar de toeristen voor het oprapen zijn.

007

The Dubliners hebben alles al gezegd: “In Dublin’s fair city, Where the girls are so pretty, I first set my eyes on sweet Molly Malone”

008

Van de blauwe luchten heb ik helaas niet lang kunnen genieten, want de echte Ierse regenbuien zorgden voor een grauwe achtergrond. Toch kan ik zeggen dat Dublin zelfs met het grauwe weer erg mooi is.

009

Tags : Reizen

The author: Elsemieke

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.