OverigPersoonlijk

Dubbel genomineerd voor de Liebster Award

Vorige week zag ik op Instagram dat Fardoubakker.nl mij genomineerd had voor de Liebster Award. Heel leuk. Nog leuker werd het toen ik vandaag zag dat Tesslovestravel.nl mij ook genomineerd heeft. Eigenlijk is het de bedoeling dat je de vragen één keer beantwoord, maar ik geef vandaag lekker antwoord op alle vragen.
De Liebster Award
Als je nog niet bekend met de Liebster Award: dit is een manier om nieuwe bloggers onder de aandacht te brengen. Het doel is om meer te weten te komen over de blogger. Dat gebeurt door de 11 vragen te beantwoorden. In dit geval geef ik stiekem antwoord op 22 vragen.

Vragen van Fardou
1. wat is je favo reis foto en waarom?
Dat is een foto die ik op de Borobudur heb gemaakt. Bovenop de Borobudur zat een Bhikku (boeddhistische monnik) in alle vrede te bidden. Dit was voor mij het ultieme moment van het ontmoeten van nieuwe culturen en mijn reisvirus is echt op dit moment geboren. Ik kijk nog steeds met veel plezier naar deze foto, al is het in technisch opzicht niet de beste foto ooit.

DSC_2766
2. wat neem je altijd mee als je op reis gaat?
Mijn camera! Afgelopen weekend was ik mijn accu vergeten en ben gewoon een hele dag van slag geweest. Ik vind het echt vreselijk als ik mijn belevenissen niet vast kan leggen.
3. wat is jouw ultieme geluksmoment?
Dat is zeker het krijgen van een nieuwe stempel in mijn paspoort. Het bevestigt toch weer dat je een nieuw avontuur tegemoet gaat, dat je weer iets nieuws gaat ontdekken. Natuurlijk vind ik het krijgen van een nieuw visum ook tof, zeker als ze mooi zijn.
4. hoe en waar zie jij jezelf over 10 jaar? 
Op dit moment ben ik nog een student, maar ik verwacht over 10 jaar toch wel een ‘grote mensen baan’ te hebben. Het liefst in mijn vakgebied, namelijk digitale media. Mijn echte droom is daarbij het beginnen van eigen bedrijfje. Een mens mag dromen, toch? 🙂 Verder hoop ik over 10 jaar terug te kunnen kijken op veel ervaringen, zoals een buitenlandstage.
5. wat is je nummer 1 droombestemming op je reislijst?
Dat is met afstand toch wel Myanmar. Ik heb altijd zo’n romantisch beeld bij dit land; onaangeroerde gebieden, vriendelijke mensen met een prachtige cultuur en prachtige gebouwen. Juist doordat dit een land is waar de meeste mensen niet snel naar toe zullen gaan, denk ik dat het land je echt kan verrassen. Ik weet in ieder geval waar ik komende nacht weer lekker over ga dromen!
6. hoe ben je begonnen met bloggen?
Eigenlijk ben ik begonnen toen ik in 2012 naar Indonesië ging. Ik wilde mijn familie op de hoogte houden van al mijn ervaringen. Daarvoor begon ik één van de beruchte waarbenjij.nu pagina’s, die wel meer mensen gehad hebben. Na mijn ervaringen in Indonesië ben ik eigenlijk een tijdje weggeweest uit de schrijverswereld, totdat ik afgelopen half jaar naar Noorwegen ging. Daar heb ik een half jaar gestudeerd en opnieuw wilde ik mijn ervaringen delen. Hieruit is mijn blog geboren.
7. wat mis je het meest als je onderweg bent?
Dit klinkt waarschijnlijk heel suf, maar ik mis mijn konijntjes vrij snel. Ik vind het heerlijk om met ze te knuffelen, of gewoon om ze te lachen omdat ze weer de raarste acties uithalen. Als ik onderweg ben, dan kan ik mij ook echt afvragen of het wel goed met ze gaat.
8. wat is je favoriete manier van reizen?
Eén favoriete manier van reizen heb ik eigenlijk niet. Ik ben meerdere malen wezen backpacken, wat ik wel ontzettend leuk vond. Aan de andere kant vind ik een simpele stedentrip met handbagage ook heel leuk. Ik ben alleen niet zo weg van zonvakanties waarbij je niks doet. Er moet wel wat te doen zijn anders word ik ontzettend chagrijnig.
9. wat is je favoriete plaats in Nederland?
Dat is de stad waar ik gestudeerd heb: Amsterdam. Iedere keer als ik weer in Amsterdam kom, voel ik mij weer ‘thuis’. Het is een stad die van alles te bieden heeft. Wat ik ook fijn vind is het gemengde publiek en de vrijheid die je er hebt.
10. beschrijf jezelf in 3 woorden
Chaotisch, sociaal en ambitieus
11. wat is de volgende reis in je planning?
Over twee weekjes ga ik naar Parijs (het weekend van 26 november). Daarna staan Dublin en Dubai op de planning!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vragen van Tess
1. Welke reis heeft er toe geleid dat je nu het reisvirus hebt?
Mijn reis naar Indonesië in 2012. Ik was toen net 18 jaar en wilde heel graag reizen nadat ik de middelbare school had afgerond. Helaas waren mijn ouders het hier niet mee eens waardoor ik toch maar ben gaan studeren. Na één maand ben ik met mijn studie gestopt en heb ik toch maar besloten dat ik ging reizen. Na een paar maanden te hebben gespaard, stond ik in maart op het vliegveld om in mijn uppie naar Indonesië af te reizen.
2. Ben jij een avontuurlijke of een luxe reiziger?
Om eerlijk te zijn zou ik mijzelf als een combinatie van beide zien. Ik vind in een tentje slapen leuk, maar ik kan ook prima terecht in een vijf sterren hotel. Al denk ik dat mij alleen in de jungle droppen net iets te ver gaat voor mijn hart.
3. Hoelang blog jij al? En hoe is dat zo gekomen?
Officieel is dat sinds afgelopen juni, dus een kleine vijf maanden nu. Dat kwam door mijn studie in het buitenland in de eerste helft van dit jaar. Ik zat in Noorwegen en wilde graag mijn ervaringen met mijn vrienden en familie delen. Niet iedereen had de mogelijkheid om mij op te zoeken, maar zo kon ik ze toch eventjes meenemen naar mijn tijdelijke wereldje.
4. Wat zijn jou 3 favoriete stranden?
Oei. Dit is een moeilijke vraag voor mij, want ik ben niet zo’n strand mens. Eigenlijk ben ik ook nog op niet zo veel stranden geweest. In mijn favorieten staat in ieder geval Pangandaran, Indonesië. De rest ga ik de komende tijd aanvullen.
5. Heb je wel eens iets vervelends meegemaakt tijdens een reis?
Tijdens mijn verblijf in Marokko (mijn eerste reis alleen) had ik nog net iets te veel vertrouwen in de mensen daar. Eigenlijk was ik nog een beetje naïef en daar werd bijna misbruik van gemaakt. Dit heb ik nog net op tijd weten te voorkomen.
6. Welk land zou jij iedereen aanraden?
IJsland! Ik ben echt smoorverliefd op dat land geworden. Het liefste zou ik gisteren alweer terug zijn gegaan.
7. Wat doe je liever: Skydiven in Nieuw Zeeland of een ritje op een olifant maken in Thailand?
Een ritje op een olifant maken valt hoe dan ook voor mij af. Puur omdat deze prachtige dieren mishandelt worden om ervoor te zorgen dat mensen ze kunnen berijden. Ik wil ze wel gewoon een keertje voeren en van dichtbij bekijken. Aangezien ik zo tegen het berijden ben, ga ik duidelijk voor het skydiven in Nieuw Zeeland. Ondanks mijn hoogtevrees.
8. Waar gaat je eerst volgende reis naar toe?
Mijn eerst volgende reis gaat naar Parijs, over twee weekjes.
9. Zijn er reisprogramma’s die je graag kijkt op tv?
‘Floortje naar het einde van de wereld’ kijk ik met regelmaat. Floortje neemt je echt mee naar nieuwe plekjes en geeft je echt nieuwe inzichten. Dat is wel iets anders dan programma’s zoals Campinglife. 😉
10. Welke reisfoto geeft jou een heel fijn gevoel?
Dat is een foto die mijn vriend afgelopen zomer in Macedonië van mij heeft gemaakt. Ik zit daar in de buurt van een kerkje met het perfecte uitzicht over het Meer van Ohrid. Het lichtinval in combinatie met de kerk zorgen voor een sprookjesachtig effect. Eigenlijk zie je hier precies hoe ik reizen ervaar; genieten.

DSC_0253
11. Zou je ooit in een ander land willen gaan wonen? En in welk land zou dat dan zijn?
Ik zou best in een ander land willen wonen, maar een voorkeur heb ik niet. Mijn verwachting is wel dat ik misschien in de toekomst in Engeland terecht zal komen. En daar heb ik zeker geen problemen mee.

Mijn Nominaties:
Goyvon.com
Stylespy.nl
reizen-met-de-trein.nl

Jullie mogen de volgende vragen beantwoorden:
1. Welke reiservaring zou je nog een keer willen beleven?
2. Als je over drie uur in het vliegtuig zou moeten stappen, naar welke bestemming zou je dan vliegen? Waarom deze bestemming?
3. Waar zou jouw huwelijksreis naar toe gaan? Waarom deze bestemming?
4. Wat is het lekkerste gerecht wat je ooit hebt gegeten?
5. Is er een reisbestemming waar je echt niet naar toe zou willen?
6. Je hebt de keuze: wonen op je droombestemming en niet meer kunnen reizen of in Nederland blijven wonen en constant kunnen reizen. Wat heeft jouw voorkeur?
7. Wat was jouw allereerste reisbestemming?
8. Welke bestemming bezocht je als laatst?
9. Wat voor souvenir neem je mee van je reizen?
10. Wat is jouw lievelingsfoto?
11. Hoe ben je bij de naam van je blog gekomen?

Regels van de Liebster Award:
♥ Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft!
♥ Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft!
♥ Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
♥ Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
♥ Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!

 

Tags : travelblog

The author: Elsemieke

5 Comments

  • Wat leuk om antwoord te krijgen op mijn vragen! En natuurlijk om wat meer te weten te komen over jou. Ik kijk ook altijd naar ‘Floortje naar het einde van de wereld’ daar zie je idd veel nieuwe plekjes. Jij had IJsland als aanrader las ik, die staat in mijn top 5. Dat land zou ik zo graag eens bezoeken!! Super vette natuur, veel avontuur (denk ik) en natuurlijk het noorderlicht. Ik wens jou heel veel plezier in Parijs en succes met bloggen! Hopelijk
    ga je nog heel veel mooie reisjes maken..

    • Het was leuk om de vragen te beantwoorden, dus bedankt voor de vragen! IJsland blijft een toppertje hè. Het is een compleet andere wereld in dat land.

  • Erg leuk om te lezen en je beter te leren kennen! Ik wist niet dat je in Noorwegen hebt gewoond, ontzettend tof! Je hebt sowieso al veel van de wereld gezien, en bent ook al vaker alleen op reis gegaan. Inspirerend!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.