DestinationsMiddle East

Dubai: kosten en uitgaven

Dubai wordt vaak gezien als ver, te duur en bijna een beetje onbereikbaar. Tenminste, dat werd mij duidelijk door de reacties die ik kreeg op de melding dat ik naar Dubai zou gaan. Toch vallen de vliegtickets naar Dubai qua prijs hartstikke mee. Ben je benieuwd wat ik uitgaf tijdens mijn verblijf van zes dagen in dit emiraat?

Vluchten
Allereerst moet ik aangeven dat wij midden in de kerstvakantie naar Dubai vlogen. Je raadt het waarschijnlijk al: tijdens de kerstvakantie zijn de prijzen een stuk hoger. Buiten het hoogseizoen kun je prima voor 250 euro een retourtje Dubai boeken. Daar betaalden wij wel ietsje meer voor.

We vlogen vanuit Köln-Bonn met  een rechtstreekse vlucht van EuroWings voor 320 euro per persoon naar Dubai. Bij de vlucht hadden wij één koffer van 23 kilo geboekt, waardoor we op dit bedrag kwamen. Veel maatschappijen rekenen (helaas) extra kosten voor ruimbagage. Zonder ruimbagage waren we op 300 euro per persoon uitgekomen.

De vlucht met EuroWings was meer dan prima. We vlogen met een toestel van TUI Nederland mét Nederlandse bemanning. Een voordeeltje was in dit geval dat we Nederlandse series konden kijken en dat de films een Nederlandse ondertiteling hadden.

01

Hotel
We wilden van onze stedentrip naar Dubai ook een beetje een rustige vakantie maken, dus we kozen voor een hotel mét zwembad. Normaal kies ik vaak voor een gewoon hotel, maar in dit geval waren de prijsverschillen ook nog eens minimaal. We kozen voor Versailles Hotel, wat dichtbij een metrohalte ligt én een zwembad heeft. Daarnaast was dit een van de weinige betaalbare hotels waarbij het ontbijt bij de prijs in zat. De schade voor het hotel? In totaal 460 euro. Dat komt neer op 230 euro per persoon.

Als je het niet belangrijk vindt om dichtbij een metrohalte te zitten en als je geen behoefte hebt aan een zwembad, dan kun je ook een hotel voor 170 euro per persoon vinden.

03

Uitgaven
Dit is misschien wel het meest interessant voor een tripje naar Dubai: de uitgaven daar. Dubai staat nu niet bepaald bekend als goedkoop. Ik was daarom ook wel enigszins bang dat we veel te veel geld zouden uitgeven. Gelukkig viel het hartstikke mee.

In Dubai hebben ze Dirham: 10 Dirham is ongeveer 2,50 euro. Je kunt dus alle prijzen heel gemakkelijk door vier delen.

Vervoer: € 69,90 p.p.
Een dagkaart voor metro en bus kost 22 dirham (€5,50). We kochten drie keer een dagkaart. Daarnaast gingen we met de bus naar Abu Dhabi, wat 60 dirham (€15) per persoon was. Ook kochten we nog een keer losse tickets voor de metro. De totale kosten daarvoor kwamen neer op 80 dirham (€21,80). Totaal voor openbaar vervoer: €84,80
Daarnaast gingen we in Abu Dhabi vanaf het busstation nog een paar keer met de taxi. Ook in Dubai namen we twee keer de taxi: van en naar het vliegveld. In totaal gaven we hier €55 aan uit.

Entreegelden: € 34 p.p.
We hebben eigenlijk bijna nergens entree voor betaald, behalve voor Burj Khalifa. Dat was ook wel direct een goede hap uit ons budget. De entree was €34 per persoon, en dan kom je alleen maar tot de 124e verdieping. Voor de hoogste verdieping betaal je zo €135 per persoon. Kies je voor een bezoekje aan Burj Khalifa tijdens de ‘prime hours’, dan kun je nog een extra €20 bij op de entree rekenen.

Eten: € 135 p.p.
Eigenlijk hebben we zo veel mogelijk ons best gedaan om goedkoop te eten. Hierdoor hebben we een aantal keren gegeten in de food court van het winkelcentrum, maar we hebben ook heel lekker Indisch en Libanees gegeten. Met name de prijs-kwaliteitverhouding van de Indische restaurants is fijn. Je kunt daar lekkerder eten dan in de food court en de prijzen liggen heel dicht bij elkaar. Zo betaalden wij voor paëlla in een food court €17 per persoon, terwijl we bij een Indisch restaurant eten én drinken voor €40 hadden.

We hebben in totaal vijf keer geluncht en vijf keer gedineerd. Tussendoor hebben we regelmatig ergens gezeten om wat te drinken. Zo kwamen we ook nog twee keer bij een Starbucks uit voor een frappuccino. Als je zorgt dat je telkens water bij je hebt, dan kun je daar flink op besparen.

Totaal: €239 p.p.
Uiteindelijk hebben we redelijk op onze centen gelet, maar niets echt niet gedaan omdat het niet binnen ons budget paste. Ja, we hadden voor nog meer dingen entree kunnen betalen, zoals voor het aquarium in Dubai Mall. Daar hadden we alleen geen behoefte aan. Het is ook mogelijk om nog iets minder uit te geven, maar we wilden nog wel enigszins het idee hebben dat we ook op vakantie waren.

04

Resultaten
Als je alles bij elkaar optelt, dan zul je zien dat we per persoon €789 hebben uitgegeven. We komen met name op dit bedrag uit door het bedrag wat we voor de vliegtickets moesten betalen. Vlieg je buiten het hoogseizoen, dan kun je daar al een fijne €50 op besparen. Ook is het mogelijk om een iets goedkoper hotel te kiezen, waardoor je ook daar €60 bespaard. Door die besparingen kun je dan uitkomen op een bedrag van €679. Dat is best prima voor 6 dagen Dubai, toch?!

The author: Elsemieke

10 Comments

 • Handig artikel! Mooi duidelijk. Wij vliegen morgen van Sofia naar Dubai. We hebben een kamer geboekt via airbnb. Net dicht bij de bezienswaardigheden, maar stukken goedkoper! Met het openbaar kunnen we overal gemakkelijk komen. Ik ben heel venieuwd naar wat wij zullen uitgeven!

  • Een groot voordeel bij AirBNB is natuurlijk ook dat je vaak gewoon thuis kunt koken. Daar kun je ook veel op besparen. Ik ben ook benieuwd naar jullie uitgaven. Het zal vast onder ons budget uitkomen!

 • Ik doe niet zo moeilijk op vakantie. Dus toen ik met mijn dochter in 2014 naar Dubai vloog €550 inclusief hotel met ontbijt hebben wel alle attracties gezien niet alleen Burj Khalifa maar ook Burj al Arab met powerboat rond de palmeilanden geskied in de Dubai Mall en naar Abu Dhabi geweest. Totaal €1100
  Goedkope trip vond ik

  • Was je met z’n tweetjes €1100 euro kwijt, of kwam dat bedrag nog bovenop de prijs van de vliegtickets en het hotel? Als je het geld ervoor (over) hebt, waarom zou je het dan niet doen, toch?! 🙂

 • Zeker weten Dubai hoeft niet duurder te zijn dan andere vakanties. Je kunt voor betaalbare prijzen een hotel boeken met ontbijt en tussen de middag prima lunchen voor minder geld dan in nederland voor een goed belegd broodje. En warm eten kun je al goed zo rond de 15 euro. Ons is het prima bevallen en gaan zeker nog een keer terug

  • Leuk om te horen dat je nog een keer teruggaat. Dubai is tof. Zelf vond ik het wel lastig om gewone, belegde broodjes te vinden. Waar kocht je die? Bij de Subway of iets dergelijks?

 • Ik was eigenlijk al een tijdje benieuwd wat een normale week in Dubai kost. Het is natuurlijk logisch dat je het zo duur kan maken als je wilt, en de prijzen van de vliegtickets hebben mij eigenlijk wel verrast. Handig artikel! Zo lijkt een tripje Dubai ineens een heel stuk dichterbij 🙂

  • Fijn dat je het een handig artikel vindt. Als je aan het kijken bent naar vliegtickets, dan raad ik je echt aan om te kijken naar vluchten vanuit Duitsland. Het scheelde bij mij echt aanzienlijk!

 • Mijn vrouw en ik hadden in oktober 2015 aanbieding naar Dubai.
  Wij waren voor negen dagen met zijn tweeën al met al 2.700,– euries kwijt. Zaten in een 5 sterren hotel en hebben echt van alles gedaan… Ik vind dit een zeer redelijke prijs

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.