OverigPersoonlijk

Dit gebeurde er in november

Het is alweer de laatste dag van november en het jaar 2015 zit er bijna weer op. Ik heb zelf het gevoel dat de tijd steeds sneller gaat. Daarom wil ik eventjes stilstaan bij alles wat ik afgelopen maand heb gedaan. November was weer een leuke maand!

Reizen

Deze maand ben ik weer twee keer op reis geweest, namelijk naar Porto en naar Parijs. Het was voor mij de tweede keer in Portugal, maar de eerste keer in het sfeervolle Porto. Deze stad heeft mij (positief) verrast. Het is geen hele grote stad, maar er valt genoeg te zien en te doen. Daarnaast zijn de prijzen daar ook nog eens leuk voor je portemonnee. Je kunt er namelijk relatief goedkoop verblijven en ook de vliegtickets zijn (via RyanAir) leuk geprijsd.

Ik vloog trouwens voor het eerst in jaren weer met RyanAir. De laatste keer dat ik met deze maatschappij vloog, kreeg je nog geen stoelen toegewezen. Er stonden altijd ontzettend lange rijen voor de gate, omdat mensen bij elkaar wilden zitten. Wat is het een vooruitgang dat je nu plaatsen toegewezen krijgt. De lange rijen voor de gate zijn in ieder geval verleden tijd.

001

Parijs bezocht ik overigens voor de achtste keer. Dat komt trouwens wel stiekem door mijn voorliefde voor Disneyland, waar ik nu weer naar toe ben geweest. Ik ben wel eerder rond kerst in Parijs geweest, maar nog nooit in Disneyland. Daar wilde ik eens verandering in brengen en het was leuk! Het hele park is in kerstsferen en de shows en parades zijn er ook op aangepast. Ik kwam helemaal in de kerstsferen en genoot er optimaal van.

Vrije tijd

Deze maand was qua ‘leuke dingen doen’ niet heel interessant. Toch vond ik november een leuke maand. Dit kwam mede door het begin van de carnaval, wat betekent dat de nieuwe hoogheden bekend worden gemaakt. De broer van een vriendin van mij is dit jaar adjudant geworden en dat wordt natuurlijk lekker carnavalesk gevierd. Vanaf nu krijgen we alleen nog maar meer carnavalsfeestjes. Alaaf!

Verder ging ik met een andere vriendin lekker op pad in Enschede, waar we ook lekker bij Paddy’s gegeten hebben. Ook met mijn vriend ben ik uiteten geweest, maar nu bij Lutscher Alm. De naam verklapt misschien het thema van het restaurant al een beetje; alles is in Oostenrijkse sferen. Het personeel loopt in dirndl en lederhosen rond, op het menu staan schnitzels en op de achtergrond hoor je Oostenrijkse muziek. Alles is lekker over de top.

Als laatste ging ik bij één van de bekendste pannenkoekenhuizen van Twente lunchen, namelijk bij Bolle Jan. Vroeger, als klein meisje, hield ik echt niet van pannenkoeken. Dat is tegenwoordig wel een beetje omgedraaid, want ik word nu echt blij van een pannenkoek met appel en kaneel. Drie keer raden wat voor pannenkoek ik genomen heb. Bolle Jan is trouwens heel gezellig ingericht, met rieten mandjes als lampen en allemaal oud Hollands speelgoed.

003

Bloggen

Mijn doel voor deze maand was eigenlijk 30 dagen lang iedere dag te bloggen. Er zou dus op elke dag in november een blogpost verschijnen. Helaas heb ik dit niet helemaal voor elkaar gekregen. Met een combinatie van behoorlijke wat uren werken, studeren en sociale contacten onderhouden blijkt bloggen soms moeilijk in te passen. Daarnaast is het niet zo dat ik iedere dag op reis ben (al zou ik dat wel willen) waardoor ik ook niet iedere dag iets nieuws over mijn reizen kan vertellen. Voor komende maand heb ik daarom een nieuw doel gesteld, namelijk om de dag bloggen. Ik heb er nu al zin in!

Komende maand

Over 4,5 week is het 2016. Ik schrijf dit nogmaals op om de ernst te benadrukken: het is bijna 2016! Dat betekent dat ik niet zo heel veel tijd meer heb om dit jaar te reizen. Toch heb ik voor de jaarwisseling gelukkig nog wat leuke tripjes op de planning staan. Ik ga namelijk een weekendje naar Dublin en een mooie week naar Dubai. Daarvoor ga ik ook nog naar het concert van Madonna in de Ziggo Dome. December belooft al bij al een mooie maand te worden.

The author: Elsemieke

2 Comments

  • Je had een leuke maand! Disney in kerstsfeer lijkt me erg bijzonder. Ik was al wel eens met de Kerstdagen in Parijs, ook dat is top! Wat gaaf dat je dit jaar nog naar Dublin én Dubai gaat. Mooi vooruitzicht!

    • Jij hebt natuurlijk ook hartstikke mooie vooruitzichten met Cuba en Valencia. Hartstikke leuk. Ik wil ook nog een keer naar beide bestemmingen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.