Low budgetTips & Tricks

Disneyland Parijs: het kan goedkoper

Eigenlijk heb ik mij er al een tijdje bij neergelegd dat Disneyland Parijs duur is. Toen ik er voor het eerst naar toe ging, was het goedkoper om een jaarkaart te kopen dan kaarten voor drie dagen. Natuurlijk kwam ik daardoor nog een paar keer in het park. Hierdoor kom je er wel achter hoe je, je uitje naar Disneyland goedkoper kunt houden.


Kaarten

Als je geen jaarkaart (meer) hebt, dan zul je kaartjes moeten aanschaffen. Nu zijn er reisbureaus die af en toe een aanbieding hebben waar de entree bij in zit, maar meestal komt dit er nog bovenop. Als je de kaartjes er nog niet bij in hebt zitten, dan betaal je voor één kaartje aan de deur €90. En nee, ik maak geen grapje. Voor hetzelfde kaartje betaal je online via disneylandparis.nl een bedrag van €62 als je weet wanneer je gaat. Weet je dat nog niet precies, dan betaal je €74 of zelfs €84.

Het leuke is dat je de kaartjes in Frankrijk voor veel minder kunt aanschaffen. Net als in Nederland kennen ze in Frankrijk websites zoals ticketmaster. De Franse variant daarvan is FNAC en een entreekaartje voor een volwassene kost je daar slechts €47. Heb je toch mooi bijna de helft bespaard ten opzichte van aan de kassa bij Disneyland.

IMG_0357

Hotel

Natuurlijk zijn Disneyhotels met Disneyfiguren ontzettend leuk en is het ontzettend gaaf om daar te overnachten. Maar het is wel duur, heel duur zelfs. Terwijl je bij de mooiste Disneyhotels zo een paar honderd euro per nacht kunt neerleggen, kun je in de omgeving ook leuke, goedkope hotelletjes vinden.

Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar hotels bij Bussy-Saint-Georges. Hier kun je een hotel boeken voor €25 per persoon per nacht, wat toch een stuk vriendelijker klinkt dan de prijzen van de Disneyhotels. Daarnaast kun je vanaf hier het park ook prima bereiken. De RER, die je naar Disneyland brengt, stopt hier namelijk ook.

IMG_0353

Eten en merchandise

Ik ben de laatste persoon die zonder een merchandise product de Disneyland parken uit zal lopen, maar het zijn natuurlijk wel ontzettend dure producten. Als je een jaarkaart hebt, dan krijg je gelukkig korting op de producten. Nu ik zelf geen jaarkaart meer heb, ben ik weer gaan zoeken naar een andere manier om korting te krijgen. Ook nu kom ik weer bij de website van FNAC uit. Ze bieden daar soms entreekaarten aan die extra’s bieden. Je betaalt dan net een paar euro meer, maar hierdoor krijg je in het park wel veel korting.

Verder bieden de restaurants in de parken soms een korting als je online van tevoren boekt. Je kunt denken aan een korting van bijvoorbeeld 10%. Al bij al kun je dus een flink bedrag besparen.

The author: Elsemieke

4 Comments

  • Goede tips!! Wij gaan meestal toch voor een Disney hotel omdat wij dat toch een toegevoegde waarde vinden, maar dat is natuurlijk persoonlijk! Santa Fe is zeer betaalbaar (mits je niet in een speciaal event seizoen gaat) en aankomende decemer zitten we in Newport Bay, wat ook nog wel te overzien is! We hebben één keer in partnerhotel Dreamcastle gezeten en dat gaf gewoon nét niet dat Disney gevoel wat wij graag opzoeken! Ooit willen we in het luxe Disneyland hotel bij de ingang van het park verblijven! 🙂

    • Ik snap heel goed dat je in één van die hotels wilt zitten. Stiekem zou ik zelf ook een keertje naar dat hotel bij de ingang willen gaan. Al hoorde ik laatst van bekenden dat het hotel best wel verouderd is. Ach, Disneyland is hoe dan ook leuk, toch?!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.