AmericaDestinations

Amerika: Boston in foto’s

Het is inmiddels een paar maanden geleden, maar afgelopen augustus maakte ik voor het eerst een reis naar Amerika en bezocht ik Boston en New York. Hoewel New York bij de meesten hoog op de bucket list staat, vond ik Boston veel knusser, leuker en mooier. Aan de hand van deze foto’s laat ik je graag zien waarom Boston zo tof is.

Eten

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je langs een restaurant liep waar het eten er zo mooi uitzag dat je er meteen wilde gaan eten. Nou, dat had ik in de eerste ochtend toen ik opzoek ging naar een goedkope plek om te ontbijten. Het eten zag er zo heerlijk uit dat ik geen seconde twijfelde en Eggs Benedict, een typisch Amerikaans ontbijt/lunchgerecht, met zalm à 24 euro bestelde. Heerlijk dat het was, maar het sloeg wel direct een gat in mijn dagbudget. Dat deed de op z’n Bostons bereidde kreeft overigens ook. Maar hé, sommige dingen moet je nu eenmaal proberen als je op reis bent.

Freedom Trail

Lekker eten kan in ieder geval heel goed in Boston. Je kunt eten uit alle soorten keukens vinden en natuurlijk ook de wereldberoemde kreeft, die ik natuurlijk ook getest heb. Wat ik verder heb getest is de Freedom Trail. De Freedom Trail is een wandeling van 4 kilometer langs alle (historische gezien) belangrijke punten in Boston. Je komt onder andere langs de prachtige Faneuil Hall, de Massachusetts State House, en het indrukwekkende Granary Burying Ground. Je kunt de wandelroute volgen door middel van rode bakstenen die een lijn vormen door de stad. Doordat de route daadwerkelijk door verschillende wijken loopt, pak je meteen de sfeer van Boston op.

Universiteiten

Deze prachtige stad is natuurlijk niet alleen bekend door de interessante rol in de Amerikaanse geschiedenis, maar ook door de universiteiten. Zo vind je hier het wereldberoemde Harvard, maar ook MIT (Massachusetts Institute of Technology). Deze laatste universiteit zal met name bekend zijn voor studenten doordat daar heel veel boeken worden geschreven die ook in Nederland gebruikt worden. Van beide universiteiten heb ik de campussen bezocht en bij MIT ben ik nog het museum in geweest, waar zaken als het begin van het internet, de ontwikkeling van robots en de digitale eeuw uitgelicht worden. Ik voelde mij daar net een kind in de snoepwinkel.

Ook van Harvard heb ik ontzettend genoten. Het is een indrukwekkende campus met de mooiste gebouwen, maar wat mij daar echt intrigeerde was de Memorial Hall. In dit Gotische gebouw worden de studenten, die tijdens de burgeroorlog gesneuveld zijn, herdacht. Met name de Alumni Hall is een kunstwerkje op zich.

Prachtig Boston

Eigenlijk kun je in deze stad voor alles terecht: de mooiste bezienswaardigheden, een interessante geschiedenis, overheerlijk eten, een goede sfeer en fotogenieke gebouwen vanuit elke hoek. Zelfs als je alleen naar Amerika gaat om te winkelen, dan kun je hier goed terecht. Toch zou ik hier niet alleen gaan winkelen, want daar is de stad simpelweg te mooi voor.

The author: Elsemieke

5 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.