HotspotsTips & Tricks

3 x bijzonder overnachten in Nederland

Af en toe een nachtje in een hotel slapen is, als je het mij vraagt, echt niet vervelend. Zeker niet als de omgeving mooi is en de accommodatie zelf ook nog eens heel speciaal is. In Nederland hebben we veel verschillende hotels: van heel simpel tot vijf sterren, maar je kunt ook deze drie bijzondere slaapplaatsen in ons kikkerlandje vinden.

1. Slapen in een boomhut

Stiekem staat een overnachting in een boomhutten, van bijvoorbeeld Boomhut Overnachtingen, op mijn bucketlist. Door een verblijf in één van de boomhutten krijg je het gevoel dat je midden in de natuur zit. De hutjes zien er prachtig uit, maar zijn wel een stuk minder luxe dan de gemiddelde hotelkamer: voor sanitaire voorzieningen moet je bijvoorbeeld naar de nabijgelegen camping.

Je kunt op verschillende plekken in Nederland in een boomhut slapen, zo ook bij Norgerberg in Drente. De prijzen zijn daar iets vriendelijker, maar de hutjes zijn nog net iets minder luxe. Het ziet er wel super leuk uit, toch?

boomhut

2. Onder de sterren

In het Twentse Lattrop is sterrenwacht Cosmos gevestigd. Hier heb ik als kind veel over het heelal en de sterrenkunde geleerd. Tegenwoordig kun je deze kennis direct ’s nachts gebruiken als je de sterren vanuit een sterrenkubus van Erfgoed Bossem, ook gevestigd in Lattrop, bekijkt. Je slaapt in de sterrenkubus in een enorm bed net over een doorzichtige koepel, midden in de Twentse natuur. Een verblijf is hier iets luxer dan in een boomhut, want een douche en toilet zijn gewoon aanwezig en je kunt gebruik maken van het wifi.

Een overnachting in een sterrenkubus is overigens niet heel goedkoop. Gelukkig biedt Groupon zo nu en dan deals aan in samenwerking met Erfgoed Bossem. Zo kun je voor een leuke prijs een ontzettend leuke overnachting tegemoet gaan.

DSC2698-2

3. Hobbitwoning

In Castricum kun je in een wel heel sprookjesachtig huisje overnachten, of, zoals de eigenaar het gekscherend noemt, kun je hier slapen in een luxe molshoop. De buitenkant van het huisje is bekleed met natuurlijke producten, zoals zand en mos. Door de buitenkant verwacht je het haast niet, maar er is aan de binnenkant aan alle gemakken gedacht. Zo zit er een compleet ingerichte keuken in het huisje, maar is er ook aan luxere punten zoals vloerverwarming gedacht.

000390_hobbitwoning02 klein

The author: Elsemieke

4 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.